Medicul care a făcut primul transplant de mână de la un donator în moarte clinică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul croat a participat la operaţii dificile
Medicul croat a participat la operaţii dificile

Milomir Ninkovici, unul din cei mai inivatori, spectaculoşti şi talentaţi chirurgi din Europa vine la Timişoara. Acesta va susţine, mâine, un seminar la clinica "Pius Brânzeu" .

Milomir Ninkovic, şeful clinicii de Chirurgie Plastică, Reconstructivă din cadrul Spitalului Bogenhausen, din Munchen, este aşteptat să sosească, astăzi la Timişoara. Reputatul medic a făcut parte din echipa ce a efectuat primul transplant bilateral de mână de la donator în moarte clinică.
„Ninkovici este unul dintre cei mai inovator, spectaculoşti şi talentaţi specialişti din Europa. El este croat, a lucrat în Austria, iar acum e şeful clincii Bogenhausen. A făcut parte din prima echipă care a făcut un transplant bilateral de mână”, a declarat doctorul Mihai Ionac.

Povestea impresionantă a poliţistului austriac

În spatele transplantului din Austria stă povestea impresionantă a unui politist care, rănit în misiune, a rămas fără ambele mâini. În urma transplantului de mâini prelevate de la un donator aflat în moarte clinică, pacientul şi-a putut relua slujba în poliţie. Mai mult, el a plecat într-o expediţie în jurul lumii, cu motocicleta.

Milomir Ninkovici va susţine un seminar, mâine, la ora 11.00, la Centrului de Chirurgie Laparoscopica si Microchirurgie "Pius Brânzeu".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite