Timişoara: Priveghi cu mare fast la vila lui Trifu Schrottu, bărbatul de 65 de ani omorât şi tranşat în căminul Medicinei (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de prieteni şi rude s-au adunat să îi aducă un ultim omagiu unuia dintre cei mai respectaţi rromi din Timişoara.


CITEŞTE POVESTEA CELEI MAI CRUNTE CRIME DIN BANAT:




Maşinile luxoase au început să apară în jurul orei 20.00, iar înainte de miezul nopţii coloana s-a întins deja până în apropiere de Gara de Est. În curtea vilei s-au adunat la priveghi aproximativ 400 de persoane veniţi din întreaga ţară, dar şi din Germania, Franţa, Austria, Belgia şi America.
Ne pare rău pentru ce s-a întâmplat. Am venit special din Germania. Şi cei care l-au omorât sunt distruşi. Erau şi ei tineri, aveau viitorul în faţă.  Dumnezeul să le dea pedeapsa cuvenită”, a spus Dorel Cârpaci.

Nu şi-a recunoscut fratele

Corpul ciorpârţit al lui Trifu a fost depus într-o cameră, în sicirul special de 12.000 de euro, care funcţiona precum un frigider. Capacul sicriului a fost dat la o parte, pentru ca rromii să-l poată vedea pe Trifu Schrottu. Cu toţii şi-au pus mâinile în cap când au văzut în ce hal a fost adus judecătorul de stabor.
Toată faţa lui era plină de lovituri, după “intervenţia” celor doi studenţi medicinişti. “Să le dea pedeapsă după faptele care ei le-au făcut că nu mai îmi recunosc fratele. Cum asta să facă? Nu ne mai cunoaştem mortu'. Fără mâini, fără picioare, cu gâtul luat”, a  spus Tibi din Germania, fratele lui Trifu Schrottu.

“Era şi el om, îi plăceau femeile”

Sutele de rromi adunaţi la privechi doresc ca justiţia să facă dreptate, chiar dacă printre ei au existat şi unii pe care gura i-a luat înainte şi au trecut chiar la ameninţări. “Noi suntem oameni buni, nu vrem să ne răzbunăm. Dar dacă vom fi nevoiţi, să ştiţi că nu ne este frică. Ştim să ne facem şi noi dreptate, după legile noastre, dar lăsăm justiţia să-şi facă treaba”, a spus Ionel Constantin.
Trifu Schorttu era foarte apreciat în rândul comunităţii sale, chiar dacă aceştia recunosc că “avea un viciu omenesc”: îi plăceau femeile. “Era şi el om. Nu fuma, nu a băut, dar îi plăceau fetele, ca la toţi. Dar ce, şi Petre Roman şi-a lăsat nevasta pentru una mai tânără”, a spus una din femeile venite la priveghi.

Urmează ultima seară de priveghi

Toată noaptea, în curtea vilei, au răsunat acordurile orchestrei de muzică religioasă. Mesele şi scaunele învelite în catifea au fost prea puţine pentru numărul celor care au venit să-şi ia rămas bun de la Trifu.
O firmă de catering din oraş s-a ocupat cu mâncarea pentru oaspeţi, care a constat în special din preparate din carne de porc.


Azi, invitaţii vor reveni pentru pentru nouă seară de priveghi.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite