Timişoara: CAMPANIE: O studentă la Medicină îşi acuză colegii pentru depravarea din universitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: CAMPANIE: O studentă la Medicină îşi acuză colegii pentru depravarea din universitate
Timişoara: CAMPANIE: O studentă la Medicină îşi acuză colegii pentru depravarea din universitate

Studenţii medicinişti continuă să trimită mesaje pe timisoara@adevarul.ro pentru a denunţa depravarea din universitate. O studentă din anul patru la Medicină Generală spune că 95 % din profesori iau şpagă, dar vina cea mai mare este a colegilor ei care nu învaţă.

CAMPANIE Denunţă corupţia şi depravarea de la Medicină |

CITEŞTE ULTIMELE NOUTĂŢI DIN SCANDALUL CRIMEI DE LA MEDICINĂ:

Portarul care a anunţat crima de la Medicină: „Şi-au bătut joc de mine mai rău decât de criminali pentru că mi-am făcut datoria”

                  

image

CITEŞTE AICI TOATE DETALIILE CELEI MAI ORIBILE CRIME DIN BANAT:

image

Crima de la Medicină

CITEŞTE:
Afară cu dinozaurul de la Medicină!
Mahări iresponsabili, putred de bogaţi, conduc universitatea de sex şi şpagă toleraţi de un ministru pasiv
Rectorul vinovat moral pentru crima de la Medicină a căzut în misticism

AŞA POATE CĂDEA RECTORUL DINOZAUR:
CAMPANIE Cum au fost demişi rectorii universităţilor din Banat




Studenta medicinistă, a cărei identitate rămâne necunoscută pentru protecţia acesteia, a dezvăluit pe timisoara@adevarul.ro situaţia din Universitatea de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara (UMFT). „Încă de la primele ştiri despre crima din cămin îmi doream să iasă la iveală mizeria din UMFT, dar speram să ia o cu totul altă direcţia”, şi-a început studenta scrisoarea către redacţia „Adevărul” din Timişoara.


Tânăra recunoaşte că în Medicină şpaga este o practică frecventă. „Nu neg faptul că profesorii iau bani. Toţi iau, sau cel puţin 95 % dintre ei, dar iau şi avocaţii şi poliţiştii şi lucrătorii în construcţii. Arătaţi-mi un om care ar refuza un plic cu câteva sute de euro. Nu îmi convine situaţia, dar aşa merg lucrurile în România”, a mai spus studenta. Aceasta a mai adăugat că marea problemă a universităţii nu sunt profesorii, ci studenţii care preferă să plătească examenele decât să înveţe.

Şpagă plătită de părinţi

Medicinista a atras atenţia şi asupra modului de acţiune al părinţilor când vine vorba picarea unui examen. „Părinţii au partea lor de vină pentru că nu văd intelectul limitat al odraslei, dar le-ar plăcea să îşi vadă copilul medic”, a spus studenta.

Din punctul de vedere al tinerei, modul de acţiune al părinţilor este simplu: trafic de influenţă sau şpagă. „Lasă mamă, dacă nu poţi nu poţi. Mergi tu şi de distrează că facem noi cumva. Îl cunosc pe unul ce îl cunoaşte pe altul care joacă tenis cu profesorul tău. Pe ăsta sigur nu îl refuză”, sunt replicile folosite de zeci de părinţi, după cum spune studenta de la Medicină Generală.

Aceasta a mai spus că sunt cazuri în care banii de şpagă vin direct de la „mama de acasă”. „Unii au norocul să fie sponsorizaţi direct de acasă. Dacă examenele nu s-ar plăti, majoritatea ar fi încă în anul întâi”, a completat medicinista. În „Adevărul de Seară” de mâine puteţi citi până unde merge disperarea studenţilor ca să dea şpagă în sesiune.

Petiţie pentru studenţii măcelari:

Un grup de tineri care îi nu consideră principalii vinovaţi pe studenţii Sergiu Florea şi Carmen Bejan, acuzaţi de crima de la Medicină, au iniţiat o petiţie prin care încearcă să tragă un semnal de alarmă asupra modului de desfăşurare a anchetei şi a condiţiilor în care a avut loc crima. Petiţia de susţinere a celor doi studenţi a fost semnată până în prezent de peste 150 de persoane din România şi străinătate. Petiţia se găseşte pe siteul www.petitieonline.ro, unde semnatarii au la dispoziţie filmul evenimentelor, dar şi aspectele încă neclarificare în dosarul crimei.

„Dacă examenele nu s-ar plăti majoritatea ar fi încă în anul întâi”, studentă Medicină Generală, anul IV

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite