Timişoara: O zi din viaţa după gratii a ucigaşilor de la Medicină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: O zi din viaţa după gratii a ucigaşilor de la Medicină
Timişoara: O zi din viaţa după gratii a ucigaşilor de la Medicină

Carmen Bejan şi Sergiu Florea s-au obişnuit cu restricţiile de după gratii şi îşi omoară timpul cu literatura. Sergiu scrie un roman, Carmen citeşte „Pe aripile vântului”, iar ambii s-au săturat de mâncarea gătită la Penitenciarul Timişoara.

Studenţii acuzaţi de crima de la Medicină locuiesc în corpuri diferite ale clădirii arestului Poliţiei Timiş. Carmen Bejan stă de aproape o lună în celulă alături de o femeie acuzată că a furat două milioane de euro din conturile BRD Craiova şi o altă femeie arestată pentru o înşelăciune de 10.000 de euro. Carmen a depănat amintiri din copilărie cu tinerele cu care împarte celula din clădirea arestului, după ce şi-a revenit din starea de şoc, spun poliţiştii.
După ce a refuzat să mănânce în primele zile, acum Carmen nu vrea să accepte mâncarea gătită pentru toţi deţinuţii arestului. Carmen citeşte „Pe aripile vântului” şi a cerut de la părinţii săi mai multe cărţi, pe lângă păturile în plus, pentru că se plânge că îi este frig în timpul nopţii.

Sport şi poezii
Iubitul ei, Sergiu Florea, s-a apucat să scrie un roman de dragoste, după ce a mai scris poezii în adolescenţă. El le-a cerut avocaţilor săi hârtie şi pixuri, iar acum îşi aşterne memorile pe un caiet studenţesc, în care a scris mai bine de zece pagini. Sergiu le-a spus colegilor de celulă că s-a apucat să îşi scrie povestea vieţii din plictiseală, după ce a reuşit să-şi revină din şocul arestării, mai spun poliţiştii.
Tânărul s-a adaptat mult mai bine vieţii din arest, iar poliţiştii susţin că acesta este foarte pedant şi are grijă de imaginea lui, petrecându-şi mult timp în faţa oglinzii şi spălându-şi hainele.
În plus, face flotări în fiecare dimineaţă şi spune că ţine la condiţia sa fizică. El nu are probleme cu meniul şi chiar cere porţiile colegilor de celulă. Poliţiştii mai spun că tânărul a dorit să discute cu Carmen, dar ea a refuzat.

Cerul văzut printre gratii
Sergiu Florea le-a cerut poliţiştilor să îi permită să meargă în curtea interioară a arestului, de doar câţiva metri pătraţi, care constă în patru pereţi acoperiţi cu un grilaj de fier, pentru ca cei arestaţi să nu sară gardul în curtea Poliţiei Timiş. Sergiu le-a spus gardienilor că are inspiraţie când priveşte cerul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite