Timişoara: Rromii se tem de muşamalizare în cazul bărbatului tranşat de doi studenţi de la Medicină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele lui Trifu Schrottu au organizat o conferinţă de presă în care şi-au arătat indignarea asupra reacţiei opiniei publice, cât şi a modului liniştit în care organele anchetează cazul uciderii judecătorului de stabor.

Rromii se plâng că după ce omul lor a fost omorât şi ciopârţit în mod bestial, tot ei sunt cei stigmatizaţi de opinia publică. „Dacă un ţigan omoară un român e pus imediat la zid. Acum că un ţigan a fost omorât bestial, tot el e de vină. Ţiganul merită să moară, aşa se spune! În 58 de ani nu am auzit de aşa o crimă. Dacă vor lua 10-15 ani, ies şi mai puternici din puşcărie şi vor mai omorâ. În cazul Mailat, cazul handbalistului Marian Cozma, rromii au fost executaţi de opinia publică”, a spus Tibi Trifu, fratele victimei, sosit la înmormântare din Germania.

Vor să se facă dreptate

Rromii se tem că justiţia nu va face dreptate şi îi acuză pe procurori că s-au pronunţat deja în acest caz, chiar dacă ancheta încă nu s-a încheiat. „Procurorii s-au antepronunţat asupra calităţii acuzaţilor. Pe băiat l-au încadrat la omor, iar pe fată la complicitate. Nu se poate pronunţa nimeni asupra formei de vinovăţie când ancheta încă nu s-a definitivat şi până nu soseşte raportul medico-legal”, a declarat Cosmin Panduru, avocatul lui Trifu Schrottu.

Rudele lui Schrottu cred că justiţia vrea să o scoată pe  Carmen Bejan nevinovată

Legea trebuie să se aplice indiferent de culoare şi naţionalitate. Nu vrem răzbunare, dar vom monitoriza ancheta. Sperăm ca justiţia să îşi facă dreptate, altrfel vom merge mai departe, la Haga”, a spus Rudolf Stancu, preşedintele Centrului Creştin al Rromilor din Banat.

Chiar dacă unii membrii ai familei au ameninţat cu răzbunare, reprezentanţii rromilor se delimitează de acţiunile violente. „Nimeni să nu se aşteapta la răzbunare. Suntem oameni care gândesc. Dorim să se aplice legea şi să se facă dreptate. Oamenii sunt obosiţi, îndureraţi şi e normal să spună multe”, a spus Ion Mirescu, preşedintele Asociaţiei pentru Apărarea Rromilor.

Povestea celei mai crunte crime din Banat:

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite