Timişoara: Familia romului tranşat la Medicină vrea 100.000 de euro de la studenţii ucigaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Familia romului tranşat la Medicină vrea 100.000 de euro de la studenţii ucigaşi
Timişoara: Familia romului tranşat la Medicină vrea 100.000 de euro de la studenţii ucigaşi

Romii nu se pot hotărî câţi bani să ceară de la studenţii ucigaşi de la Medicină, care l-au ucis pe liderul lor, Trifu Schrotu, de 65 de ani, găsit tranşat în portbagajul Mercedesului său.

CITEŞTE ŞI:

Studenta acuzată de crima de la Medicină află mâine dacă este eliberată din arest
Studenţii ucigaşi de la Medicină au plecat la psihiatru, iar procurorul s-a dus în concediu

Studentul ucigaş de la Medicină promite să nu fugă din oraş
Recursul criminalilor de la Medicină este amânat din cauza unor scrisori pierdute


Familia lui Schrotu susţine că vrea să ceară daune morale şi materiale lui Sergiu Florea şi Carmen Bejan, însă nu se poate decide ce sumă să solicite. „Poate cerem 100.000 de euro. Dar pe Trifu nu-l aduce nimeni înapoi. Noi avem bani. O să facem şedinţă să hotărâm, cu familia, ce vrem de la proces”, a spus  Lucreaţia Schrotu, soţia bărbatului tranşat.

„Eu am spus familiei că poate să ceară daune materiale şi morale. A rămas să hotărască ei, până la momentul în care tinerii sunt trimişi în judecată”, a spus Radu Zandomeni, avocatul familiei victimei.

Reprezentanţii romilor susţin contrariul şi spun că nu au de gând să se implice în cazul crimei de la Medicină, pentru că legile stabororului sunt clare: acesta nu se implică dacă este vorba de o crimă.

“Staborul nu judecă crimă. Pentru asta lăsăm să decidă justiţia şi organele abilitate. Staborul judecă problem între familii de romi, de regulă sunt legate de case, bani, de diverse certuri. Crima nu intră în competenţa staborului”, a spus Rudolf Stancu, unul din apropiaţii familiei lui Trifu Schrotu, judecătorul de stabor uciş şi tranşat de Sergiu şi Carmen.

Romii susţin că deşi mulţi ar fi crezut că vor încerca să se răzbune, după o lună de la moartea lui Trifu Schrotu, nu au existat întâmplare nedorită. “Unii au spus atunci că se vor răbuna. Dar am spus că noi suntem paşnici. Sperăm ca justiţia să îşi facă treaba”, a spus Ionică Constantin, cumnatul lui Trifu Schrotu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite