Medicii de familie din Timişoara se apucă de grevă. Nemulţumirile ţin de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu salariile tăiate, cu ameninţări de concedieri şi cu o serie de cabinete desfiinţate, medicii de familie din Timişoara sunt hotărâţi să îşi sisteze serviciile. Astfel, chiar dacă plătesc asigurări medicale, bolnavii vor ajunge să scoată şi mai mulţi bani din buzunar, pentru că vor fi trimişi la cabinetele private.

În două săptămâni urmează să expire contractul dintre medicii de familie şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş. Sub pretextul că de abia le ajung banii de pe o zi pe alta, medicii de familie sunt hotărâţi să nu semneze noile contracte cadre. Urmarea refuzului ar fi că toate serviciile prestate de medicii de familie vor fi plătite din banii bolnavilor. În plus, ar dispărea şi reţetele compensate. În total, în judeţul Timiş există 450 de cabinete medicale.

„Nu putem să semnăm noile anexe mai ales că banii oferiţi nu sunt suficienţi. Acum ne descurcăm foarte greu. Din banii primiţi trebuie să plătim toate cheltuielile de la cabinet, dar şi salariile angajaţilor de la cabinet. Evident, fiecare medic are o asistentă şi un student la medicină care o ajută. Cheltuielile sunt tot mai mari, iar câştigurile noastre tot mai mici. Să nu uităm că ne-au fost tăiate şi salariile", spune medicul Cristina Herkov.

Chiar dacă medicii de familie sunt hotărâţi să nu semneze noile prevederi, cei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Timiş sunt mult mai liniştiţi. "Au mai avut loc discuţii şi în alţii ani, iar contractul s-a semnat în cele din urmă. Nu are rost să intrăm în panică. Pacienţii nu vor suferi", a spus Cristian Careba, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite