Medicii de la Vier Pfoten se luptă să salveze cai mutilaţi cu o cruzime inimaginabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mânzul Jack avea şanse minime de supravieţuire
Mânzul Jack avea şanse minime de supravieţuire

Mânzul mutilat din Drajna de Jos a fost salvat de medicii Vier Photen. Animalul a fost operat cu succes şi va fi dat spre adopţie. România este una dintre ţările campioane la cazurile de maltratare şi rele tratamente aplicate cailor

Manzul mutilat la începutul acestei săptămâni, în satul Drajna de Jos, a fost operat cu succes de medicii Vier Pfoten, care aşteaptă recuperarea acestuia în maxim o lună. După ce i-a fost secţionată limba aproape în totalitate, mânzul Jake avea şanse minime de supravieţuire. Intervenţia Vier Pfoten i-a salvat însă viaţa, iar medicii sunt optimişti că, în curând, animalul va putea fi dat spre adopţie.

La începutul săptămânii, Fundaţia pentru protecţia animalelor Vier Pfoten a fost alertată cu privire la faptul că trei cai aparţinând unei familii din Drajna de Jos, judeţul Prahova, au fost mutilaţi. O echipă s-a deplasat de urgenţă la locul incidentului, constatând că cei trei cai sunt în stare gravă. Jumătate din limba mânzului Jake fusese tăiată, iar mamei lui, iapa Schila, cât şi calului Cezar le-au fost secţionate limbile profund, în mai multe locuri.



Mânzul va fi oferit spre adopţie

Mânzul, căruia medicul veterinar local nu îi dădea nicio şansă, a fost preluat de echipa Vier Pfoten pentru a încerca să-l salveze. Adus la un club de echitaţie din Corbeanca, Jake a fost operat în cursul zilei de 22 august, iar acum se afla în stare bună, medicii fiind optimişti cu privire la şansele sale de însănătoşire. După perioadă de recuperare, mânzul va fi oferit spre adopţie de către Vier Pfoten.

Deoarece starea de sănătate a celorlalţi cai maturi s-a înrăutăţit pe parcursul săptămânii, echipa Vier Pfoten a ajuns din nou, joi, în satul Drajna de Jos, pentru a le oferi îngrijiri de urgenţă. În cazul calului Cezar, medicul Ovidiu Roşu a intervenit chirurgical prin suturarea multiplelor plăgi transversale de la nivelul limbii. Schila şi Cezar vor rămâne în ingrijirea proprietarilor, iar echipa Vier Pfoten le va oferi în continuare tratamentul postoperator necesar până la însănătoşire.

"Campioni" la maltratat caii

Totodată, reprezentanţii Fundaţiei vor sprijini proprietarii cailor în demersurile juridice pentru ca această faptă de o deosebită cruzime să nu rămână nepedepsită. Conform legii privind protecţia animalelor nr. 205/2004, cu modificările ulterioare, provocarea de suferinţe fizice şi psihice prin orice mijloace reprezintă cruzime faţă de animale şi este considerată infracţiune, pedeapsă fiind închisoarea de la şase luni la trei ani sau amendă penală de la 1.000 lei la 10.000 de lei.

“Vrem ca astfel de fapte regretabile să nu se mai întâmple, iar cei care se gândesc să mai facă aşa ceva să fie conştienţi de consecinţele legale ale acţiunilor lor. Fundaţia Vier Pfoten face un apel către poliţie şi autorităţile locale să depună toate eforturile pentru descoperirea şi pedepsirea autorului acestor cruzimi, care ar putea recidiva oricând”, a declarat Kuki Bărbuceanu, coordonator de proiecte Vier Pfoten.

Cei de la Vier Pfoten susţin că România este una dintre ţările campioane la cazurile de maltratare şi rele tratamente aplicate cailor, reacţia autorităţilor nefiind niciodată suficient de fermă pentru a le descuraja.

Vier Photen
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite