Meci cu final de infarct la Timişoara: BCM Elba - Gaz Metan Mediaş 95-93

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bănăţenii s-au impus in extremis în faţa Mediaşului, echipă care se bate pentru primul loc. Unul dintre veteranii echipei, Petru Czmor, a fost eroul finalului de meci.

Gazdele au avut iniţiativa în prima jumătate a partidei, conducând la pauza mare cu 45-39. Sfertul al treilea a fost dominat în totalitate de Gaz Metan, care a preluat conducerea şi s-a distanţat până la 11 puncte diferenţă, 77-66. "Leii din Banat" au început ultimul sfert ezitant însă, împinşi de la spate de public, au revenit extraordinar în ultimele cinci minute. Cel care a dat tonul revenirii a fost "Pidi" Czmor, cu o aruncare de trei puncte imediat după ce a intrat pe teren în locul lui Milos Pesici, trimis pe bancă de cinci greşeli personale.

Oaspeţii au început să greşească tot mai des, bănăţenii s-au apropiat pe tabelă, iar ultimele două minute s-au jucat pe contre, cu fiecare echipă preluând pe rând conducerea. Cu două secunde înainte de final, acelaşi Czmor a închis tabela cu încă o "triţă" de senzaţie, iar coechipierii i-au scandat numele după fluierul final.

"Acest meci intră cu siguranţă în categoria celor mai frumoase victorii din 2010, indiferent de ce sport vorbim. Cu excepţia momentelor când adversarul a preluat conducerea, în urma greşelilor noastre, pot spune că am controlat partida. De aceea e frumos baschetul, aceste răsturnări de situaţie dau farmec jocului. Această victorie ne asigură şi matematic, cred, calificarea în play-off. Cred că este un lucru remarcabil pentru Timişoara să aibă echipa în play-off-ul campionatului patru ani la rând", a spus la finalul partidei Dragan Petricevici, antrenorul timişorenilor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite