Măsuri extraordinare de securitate la Timişoara pentru echipa de fotbal a Israelului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Israelienii sunt supravegheaţi în fiecare moment
Israelienii sunt supravegheaţi în fiecare moment

Sosirea echipei naţionale a Israelului a mobilizat forţe impresionante de securitate la Timişoara. Partida dintre România şi Israel se dispută miercuri, de la ora 20.45, la Timişoara, iar până atunci delegaţia israeliană va fi cel mai bine păzit obiectiv din Banat.

Pentru nicio echipă de club sau naţională care a poposit vreodată la Timişoara nu a fost luate atât de multe măsuri de precauţie. Aeroportul „Traian Vuia” a fost înţesat de forţele speciale ale Jandarmeriei, dar şi de agenţi în civil, fiecare ungher al clădirii fiind verificat. Ba mai mult, toate maşinile din parcarea aeroportului au fost inspectate de jandarmi şi câini special antrenaţi.


Avionul în care se aflau delegaţiile celor două echipe a decolat de la Bucureşti cu mai bine de 60 de minute întârziere faţă de ora stabilită, scuza oficială fiind o pată de ulei de pe pistă. După aterizare, echipa României a părăsit imediat aeroportul, în timp ce delegaţia israeliană a ieşit din zona de tranzit după mai bine de 40 de minute.

Cu ochii-n patru

Naţionala Israelului s-a cazat la hotel Continental, unde a stat şi ultima echipă naţională care a jucat la Timişoara, Slovenia, în 2004, dar şi multe dintre adversarele Politehnicii Timişoara în cupele europene, ca Şahtior Doneţk sau VfB Stuttgart. În faţa hotelului se află postat în permanenţă un echipaj de jandarmi, iar orice ieşire a unui membru al delegaţiei oaspete se face sub supraveghere.

Cu siguranţă sunt măsuri sporite de securitate decât în mod obişnuit, hotelul a fost verificat de sus până jos. Au mai fost echipe străine aici, dintre cele care au jucat cu Poli în cupele europene, au mai fost şi echipe naţionale, dar pentru niciuna dintre acestea n-au fost măsuri de securitate atât de stricte. Mai multe detalii nu am voie să vă dau”, a spus unul dintre responsabilii cu securitatea, care ne-a rugat să nu facem poze la recepţie, deşi niciunul dintre oaspeţi nu se afla acolo în acel moment.

Codrea: „Un nou început”

Florescu, Goian, Codrea şi Daniel Niculae au venit la Timişoara separat faţă de grosul lotului, pe tot parcursul zilei de luni. „Ne reîntâlnim şi noi după mult timp, suntem aici să încercăm să jucăm bine, să punem la punct strategia pentru următoarea campanie de calificare. Sperăm să fie ca şi data trecută când a jucat naţionala la Timişoara, am câştigat cu Slovenia, totul a fost foarte bine”, a spus Paul Codrea, sosit în Banat cu o cursă de Florenţa. „Un test util zic eu, un meci cu o echipă destul de bună. Sper să reuşim să-l câştigăm, pentru că victoriile ne dau moral, ne dau încredere pentru următoarea campanie de calificare”, a spus şi Daniel Niculae, jucătorul lui Auxerre.

Niculae: „Pornim cu şansa a doua în grupă”

Fotbaliştii pregătiţi de Răzvan Lucescu îşi păstrează modestia în privinţa şanselor de calificare la Euro 2012. „Grupa seamănă puţin cu cea pe care am avut-o în campania trecută, e dificil, dar vedem ce se va întâmpla. Am scăpat de Serbia, însă avem Bosnia, e cam acelaşi lucru”, este de părere internaţionalul bănăţean Paul Codrea.


Daniel Niculae este de părere că România luptă pentru locul doi. „Franţa e cu siguranţă principala candidată la locul întâi, iar pentru următorul loc ne luptăm noi cu Bosnia şi poate Belarus. Însă la finalul preliminariilor sper să fim noi cei calificaţi direct, de pe primul loc. Trebuie să avem grijă, să nu punem tunurile doar pe Franţa, pentru că fiecare rezultat contează. O calificare se joacă în toate meciurile, tur-retur, ca un campionat, şi se poate obţine şi prin victorii cu echipele mici”, a spus atacantul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite