Măsuri drastice pe aeroportul timişorean: patru aeronave blocate la sol până la achitarea datoriilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Internaţional „Traian Vuia” a reuşit să recupereze în acest an 345.000 de euro de la mai multe companii aeriene care operează sau au operat pe aeroport şi nu şi-au îndeplinit obligaţiile financiare.

Reprezentanţii aeroportului au luat diferite măsuri de a recupera debitele restante, atât prin măsuri administrative cât şi prin apelarea la instanţele judecătoreşti. Cea mai mare sumă câştigată în instanţă a fost obţinută dintr-un litigiu cu compania Blue Air, valoarea acesteia fiind de aproape 440.000 lei pentru servicii aeroportuare de handling şi de operare, precum şi chirii.

Alte companii aeriene cu care Aeroportul a mai câştigat în acest an procese pentru recuperarea unor debite sunt Atlasjet Airlines, SC Carpatair SA, SC Moldavian Airlines şi Malev Hungarian Airlines Ltd.

„Am ajuns şi la măsuri drastice”


Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia a mai reuşit să recupereze şi 246.000 de euro prin mijloace administrative. Astfel, cu compania Carpatair s-a ajuns la soluţionare după o convocare la conciliere, în schimb patru aeronave, două aparţinând companiei ABC Air Hungary Ltd şi două aparţinând companiei SC Blue Air, au fost restricţionate la sol câteva ore până la achitarea parţială sau integrală a debitelor.

„Aeroportul este o societate pe acţiuni care se bazează pe principiile pieţei, aşadar este normal să facem toate demersurile conform legii pentru a ne recupera debitele. Noi am demarat toate procedurile legale, începând cu discuţii directe, prin negociere, dar când este necesar, ajungem şi la măsuri mai drastice cum ar fi suspendarea serviciilor de la sol şi chiar interzicerea decolărilor”, a spus Cornel Sămărtinean, directorul aeroportului de la Timişoara.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite