Măştile au pierdut războiul în faţa testului antiporcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bănăţenii nu se mai grăbesc să cumpere din farmacii măşti, în schimb din ce în ce mai mulţi cumpără Screen Flu.

Isteria de anul trecut, când pandemia porcină a început să ia amploare în Vestul ţării, s-a terminat. Acum, la mare căutare este testul care depistează pe loc virusul AH1N1. Farmaciştii din Timişoara spun că foarte rar apar clienţi care să se intereseze de măşti de protecţie şi mult mai rar cei care să cumpere. „Vânzările măştilor au scăzut cu mult mai mult de jumătate, comparativ cu acum câteva luni”, a confirmat Veronica Marinescu, farmacistă din Timişoara.

Interes mare pentru Screen Flu

În schimb, foarte multe persoane caută testele antiporcină. În doar câteva zile, o singură farmacie din Timişoara a comercializat 20 de teste Screen Flu. „Se vând mult mai bine, comparativ cu măştile, în această perioadă. Noi am dat trei chiar ieri”, a spus Veronica Marinescu.

Acelaşi fenomen se întâlneşte şi în alte farmacii din regiunea de Vest a ţării. Farmaciştii din Arad spun că lumea se interesează din ce în ce mai mult de acestea şi tot mai multe persoane le cumpără. „Şi vânzările au crescut. Oricum, lumea se interesează cât sunt de bune testele, cum se fac sau dacă au contraindicaţii”, a declarat Laura Ionele, asistent de farmacie. Aceasta a mai adăugat că au avut şi clienţi care au cumpărat câte trei teste, pentru întreaga familie.

Reticenţă în faţa testului antiporcină

Unele persoane nu au încredere în testul Screen Flu, care poate detecta prezenţa virusului AH1N1 în organism. „Mă uit şi eu la televizor şi văd că sunt o grămadă de controverse. Deocamdată nu m-am vaccinat şi nu am încredere nici în testele acestea”, a spus Raluca Coraş, o arădeancă de 32 de ani. Un test Screen Flu costă 49 de lei, în timp ce o mască poate fi de 100 de ori mai ieftină.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite