Timisoara: Maşini de şmecheri cu legitimaţii de poliţie (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timisoara: Maşini de şmecheri cu legitimaţii de poliţie (GALERIE FOTO)
Timisoara: Maşini de şmecheri cu legitimaţii de poliţie (GALERIE FOTO)

Mii de şoferi îşi lipesc pe parbiriz autocolante şi legitimaţii ca să scape de Telpark.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Piţipoancele fac ravagii prin oraş la volan (GALERIE FOTO)

155 de "şmecheri" români amendaţi pe autostradă în Ungaria (GALERIE FOTO)

Şmecherii taie roţile limuzinelor pentru parcări (GALERIE FOTO)

Pune la respect şmecherii care îşi fac de cap! (SONDAJ)

Ilegaliştii îi imită pe cei 2.000 de poliţişti şi jandarmi timişoreni, membri ai International Police Asociation, care umblă cu maşinile însemnate ca să scape de amenzile colegilor din sindicat.


În Timişoara, există 2.000 de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, înscrişi în Internaţional Police Asociation (IPA). Poliţiştii timişoreni au transformat într-o modă lipirea pe parbrizul maşinilor personale de autocolante şi legitimaţii cu însemnele asociaţiei.

Legitimaţie de  şmecher

Ei scapă astfel de amenzile colegilor, atunci când nu sunt în uniformă, circulă rudele lor cu maşina sau când parchează ilegal în centrul oraşului. „Se pun în parbriz ca să se cunoască sindicaliştii între ei. Nu sunt alte motive”, a spus comisarul şef Gheorghe Moldovan, şeful filialei timişene a IPA. În ultimii ani, numărul maşinilor cu autocolante şi legitimaţii de poliţie în parbriz s-a înmulţit peste măsură.

Centrul oraşului este plin, la orice oră, de maşini care au în geam însemnele poliţiştilor sindicalişti. Acestea sunt falsificate pe bandă rulantă, iar şoferii sunt, de obicei, scutiţi de amenzi. Şeful sindicatului ştie de această problemă.

Fug de amenzile din centru

„Noi nu mai facem autocolante de doi ani de zile, pentru că am observat că au apărut falsuri. Acum împărţim membrilor de sindicat doar legitimaţii să se deosebească de cei care poartă ilegal aceste însemne”, a mai spus şeful filialei timişene a IPA. Timişorenii se mai folosesc de legitimaţii de Poliţie Comunitară sau chiar de legitimaţii ale Regiei Autonome de Transport Timişoara, lipite în parbriz, pentru a intimida agenţii de circulaţie sau pe cei de la Serviciul Telpark, care amendează maşinile parcate ilegal în centrul oraşului. „Angajaţii Telpark nu ţin cont de aceste însemne atunci când aplică amenzi. Mai ales că fiecare şofer are câte o legitimaţie lipită acum pe parbriz. Dacă am ţine cont de ele, nu am mai amenda pe nimeni”, a spus Liviu Barbu, şeful ADP.

Poliţişti amendaţi

Doar 20 dintre cei peste 3.000 de poliţişti, poliţişti de frontieră,  jandarmi şi pompieri timişeni care fac parte din forţele Ministerului de Interne au fost amendaţi în acest an de Poliţia Rutieră.

2.000
de sindicalişti sunt înscrişi în filiala timişeană a Asociaţiei Internaţionale a Poliţiştilor

Se pun în parbriz ca să se cunoască sindicaliştii între ei. Nu sunt alte motive
Comisar şef Gheorghe Moldovan, şeful filialei timişene a IPA

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite