Maşină de vot în Consiliul Local Timişoara: „Poliţia va păzi bulbii de trandafiri în loc să patruleze pe străzi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Local Timişoara condus de Nicolae Robu
Consiliul Local Timişoara condus de Nicolae Robu

De la instalarea noii administraţii la Primăria Timişoara, toate proiectele aduse în faţa consilierilor au trecut fără probleme, indiferent că ele au fost bune sau proaste.

Consiliul Local Timişoara a devenit o maşină de vot, iar şedinţele de până acum au demonstrat că nu există nicio piedică pentru a trece proiectele lansate de USL-işti. Unul din proiectele controversate este cel legat deschiderea parcurilor şi concesionarea lor pentru construcţia de terase şi alimentaţie publică. Acest proiect este dedicat patronilor „acvariului” din Piaţa Victoriei, care vor pleca la schimb cu un teren din Parcul Central.

„Cei care deţin clădirea de sticlă nu mai au concesiune acolo. Concesiunea dată prin instanţă a expirat acum o lună. Nu înteleg de ce nu se merge pe cale legală, şi se face orice compromis ridicol şi periculos, doar pentru ca domnul Robu să poată <raporta> un mare succes din promisiunile electorale.

Merită sacrificarea parcurilor, doar pentru atât? Ce tragedie se întâmplă dacă acvariul dispare în 12 luni, nu în şase? Orgoliul domnului Robu, trebuie să ne coste sacrificare parcurilor. Dincolo de negociera ciudată cu patronii acestui acvariu, ramâne precedentul periculos”, a declarat Adrian Orza, consilier local din partea Uniunii pentru Timiş.

Ajuns în opoziţie, după 12 ani petrecuţi ca viceprimar, Adrian Orza îşi aminteşte cât de dificile au fost misiunile lor când consilierii PSD şi PNL au votat din greu să blocheze proiectele.

Noi am fost blocaţi ani la rând, doar pentru că urma să punem o alee nouă în Parcul Copiilor. Plus că sunt interzise prin lege construcţiile în parcuri. Mai e ceva complet eronat. Deschiderea parcurilor noaptea. Rezultatul: distrugeri, furturi şi altele. Parcul Rozelor putea rămâne deschis până la miezul nopţii. Era suficient. E un parc tematic, cu specii rare de trandafiri, făcut din bani europeni.

Dar şi cu pasiune şi multă muncă. De ce să fie distrus doar pentru că sună bine şi populist deschiderea? Nu se spune că vor fi păzite de poliţie. Dar cuantifică cineva costurile acestei paze? În loc să patruleze noaptea pe străzi, poliţia locală  va păzi bulbii de trandafiri pe timpul noptii”, a mai spus Orza.

Fostul viceprimar speră ca prefectul să atace în contencios hotărarea cu sacrificarea parcurilor, acesta fiind de altfel singurul mod de a mai opri decizia lui Robu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite