Mărturii şocante de la cea mai sângeroasă graniţă comunistă a Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Johan Steiner a adunat mărturii impresionante despre fuga românilor de regimul comunist
Johan Steiner a adunat mărturii impresionante despre fuga românilor de regimul comunist

În această seară s-a lansat o carte document despre modul în care au fost omorâţi la graniţă românii care au încercat fugă din ţară în timpul regimului comunist. Cartea, care poartă semnătura jurnaliştilor Johan Steiner şi Doina Magheţi prezintă mărturii ale rudelor celor morţi şi chiar a unora care au reuşit să scape şi acum trăiesc în Germania.

„Mormintele tac. Mărturii de la cea mai sângeroasă graniţă a Europei”, este cartea care s-a lansat în această seară la Casa Adam Muller Guttenbrunn. Cartea cuprinde mărturii cutremurătoare ale unor români de origine germană care au fugit din ţară pentru a scăpa de terorile comunismului. Volumul a fost mai întâi publicat în limba germană, fiind acum tradus şi în limba română.

Medicii care au fugit cu o barcă pe Dunăre

Una dintre cele mai deosebite mărturii este a unui medic din Moldova Nouă, fugit cu încă un coleg, cu soţia şi copiii cu o barcă penumatică. „Este o mărturie cutremurătoare. Au fugit cu copiii mici în cojoace şi pungi, noaptea pe un viscol puternic. Valurile duceau apa în barcă, dar într-un final au ajuns în Serbia şi de acolo în Germania”, a descris Steiner una dintre mărturiile doctorului Weber, care trăieşte acum în Germania.

Ziarul „Adevărul de Seară” şi timisoara.adevarul.ro va vor prezenta alte mărturii de la cea mai sângeroasă graniţă a Europei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite