Mărturie despre „nesimţitul" care a făcut denunţul în dosarul „bani la PD-L": „A spus că dă bani la partid, îmi aduce lemne, face orice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornelia Corescu a venit la proces într-o ţinută lejeră
Cornelia Corescu a venit la proces într-o ţinută lejeră

Procesul în care şefa ITM Timiş, Cornelia Corescu este judecată pentru trafic de influenţă, alături de Vasile Medeşan, un alt membru marcant al PD-L Timiş, a început astăzi, la Tribunalul Timiş. Cei doi sunt acuzaţi că i-au impus unui patron o donaţie de 10.000 de lei la partid pentru a scăpa de dosar penal.

În debutul şedinţei de judecată, Vasile Medeşan a declarat că vrea să beneficieze de legea micii reforme şi şi-a recunoscut acuzaţiile aduse de procurori, pentru a beneficia de o reducere a pedepsei. Cornelia Corescu s-a declarat însă nevinovată şi a depus mărturie în faţa judecătorului. Fosta şefă a ITM a spus că nu i-a soliciat omului de afaceri Aurel Grindiş niciodată bani pentru partid, în schimbul unor controale mai uşoare la firma de construcţii a acestuia. „Se ţinea într-una de mine. Venea şi la birou. Într-o dimineaţă, la ora 8.00 m-a aşteptat pe trotuarul din faţa ITM şi mi-a spus: «Fac orice. Vă aduc şi o maşină de lemne, dau bani la partid. Fac orice numai să îmi retrageţi dosarul penal». I-am spus că e un nesimţit şi nu îl mai suport”, a spus Cornealia Corescu, care a mai arătat că Aurel Grindiş a încercat să îl ajute „ca între fraţi”, făcând parte din acelaşi cult religios.

Cornelia Corescu a mai declarat că în aceeaşi zi a convocat o şedinţă, Grindiş a încercat să intre la ea în birou, dar l-a refuzat şi seara a fost convocată la sediul PD-L, unde a fost informată că omul de afaceri a depus în visteria partidului 1.000 de lei. „Domnul Medeşan mi-a spus că Grindiş a domat 100 de lei. Ulterior am aflat că era vorba de 1.000 de lei. Am zis: să mă îmbuneze pe mine? Exclus. Să vină că îi dau înapoi”, a mai spus Cornelia Corescu, care a declarat că i-a dat înapoi banii lui Grindiş, de dragul păcii. „Nu vroiam să fie lăsată impresia că pot fi cumpărată. Dacă ar fi fost întradevăr ceva aş fi făcut eu controlul pentru că aveam acest drept. În şase ani de când sunt la ITM, nimeni nu a mai făcut astfel de presiuni ca domnul Grindiş”, a mai spus Corescu.

Cornelia Corescu a mai declarat că nu este implicată nici în faptul că iniţial s-a realizat un control mai lejer, iar apoi unul mai dur, şi nici în înregistrarea unor date false. Cornelia Corescu a susţinut că responsabilitatea pentru aceste fapte le aparţine subalternelor sale.

Inculpaţii au cerut astăzi şi eliberarea sub control judiciar, decizie care a rămas în pronunţare.

Urmăreşte timisoara.adevarul.ro pentru a vedea decizia instanţei

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite