Martorul-cheie din procesul „bani pentru PD-L”: „Când m-am văzut şi cu amendă şi cu dosar penal şi cu bani la partid, m-am simţit umilit, terfelit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima fază a procesului „bani pentru PD-L” este aproape de final. Judecătorul l-a audiat pe martorul-cheie, iar apoi s-a dezbătut cazul pe fond, sentinţa rămânând în pronunţare.

Astăzi a fost un nou termen în dosarul „bani pentru PD-L”, în care sunt judecaţi şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş, Cornelia Corescu şi secretarul executiv al PD-L Timiş, Vasile Medeşan, ocazie cu care s-a dezbătut fondul cauzei şi sentinţa a rămas în pronunţare. Şedinţa de judecată a început la ora 9.00. Acuzarea a propus audierea martorului-cheie, Aurel Grindiş, cel care a făcut şi denunţul în care acuza că i s-a impus o donaţie de 10.000 de lei la partid pentru a scăpa ieftin dintr-un control al ITM-ului. Avocaţii inculpaţilor au cerut ca martorul să nu fie audiat pentru că, fiind şi denunţător, nu poate fi obiectiv. Judecătorul a ţinut însă să asculte şi mărturia lui Grindiş.

Acesta a declarat cum s-a trezit cu ITM-ul pe cap în timp ce lucra la „hotelul domnului Borcea, Boavista“. Echipa de control a fost condusă chiar de şefa ITM, Cornelia Corescu, aceasta fiind şi cea mai dură dintre inspectori. Grindiş a mai declarat că a luat legătura cu Medeşan, care i-a spus că trebuie să doneze 10.000 de lei la partid. „Mi-a spus să discut cu doamna, să depun 10.000 de lei la partid şi scap de amenda de 1,6 miliarde de lei vechi“, a povestit Grindiş. Acesta a mai spus că, în ciuda disponibilităţii sale de a dona bani la PD-L, amenda nu i-a fost anulată. „Mi s-a redus amenda la 16.000 de lei. Când am văzut că sunt şi cu dosar penal, şi cu amendă, şi cu 10.000 de lei la partid, m-am simţit umilit şi terfelit şi m-am dus la DNA“, a mai declarat martorul. După mărturia acestuia, s-a judecat fondul cauzei. Avocatul lui Grindiş a cerut o pedeapsă cu suspendare, iar apărătorii Corneliei Corescu au cerut achitarea. Sentinţa a rămas în pronunţare pentru 21 decembrie.

Urmăreşte declaraţia completă a martorului-cheie din dosarul „bani pentru PD-L”, mâine pe timisoara.adevarul.ro

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite