Timişoara: Marii constructori s-au revăzut după 50 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Marii constructori s-au revăzut după 50 de ani
Timişoara: Marii constructori s-au revăzut după 50 de ani

Foştii absolvenţi de la Construcţii s-au reîntâlnit la Timişoara. Realizatorii celor mai mari fabrici şi cartiere din România s-au reunit în weekend la şcoala care i-a format.

Şefi de lucrări pe marile construcţii din ţară sau străinătate şi profesori din marile centre universitare au sărbătorit, la sfârşit de săptămână, 55 de ani de la absolvirea Facultăţii de Construcţii din cadrul Politehnicii. „Am terminat facultatea în 1954, iar apoi am muncit, cu toţii, la ridicarea primelor cartiere de după război”, a explicat Ioan Ieran, organizatorul evenimentului care i-a adus împreună pe studenţii de acum 50 de ani. Barajele de la Porţile de Fier I şi II poartă şi ele amprentele inginerilor formaţi la Timişoara.

Tehnică modernă pentru studenţii de azi
„Am lucrat la ridicarea barajelor de la Porţile de Fier, alături de 10.000 de persoane” , a explicat Pavel Misaroş, conducător al lucrărilor de la Porţile de Fier II. „Munceam câte 12 ore pe zi, Revelionul şi Crăciunul le sărbătoream pe şantier”, şi-a amintit Misaroş. În timp ce promoţia anului 1954 se poate mândri cu construcţii hidrotehnice de amploare, absolvenţii de facultate din 2009 îşi vor putea lăsa amprenta pe căi de comunicaţii moderne. „Cele mai mari şanse au cei de la drumuri, pentru că suntem în urmă la capitolul căi de comunicaţii, iar marile construcţii din alte arii au fost frânate”, a explicat Misaroş. „Tinerii trebuie să ţină pasul cu tehnica, şi sunt norocoşi că se pot folosi de cele mai moderne tehnologii din domeniul construcţiilor”, a adăugat inginerul constructor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite