Marian Iancu trebuie să neutralizeze mai multe substanţe toxice ce pun în pericol Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brom lichid, amoniac, arseniu, acid azotic lichid, dar şi alte substanţe chimice toxice neidentificate până acum pun în pericol viaţa timişorenilor. Substanţele sunt depozitate la Solventul, iar Marian Iancu este proprietar.

A fost nevoie de o anchetă lungă pentru identificarea proprietarului substanţelor toxice "uitate" în fostul laborator de la "Solventul". Cum proprietatea a fost vândută de nenumărate ori, autorităţile din Timiş au avut probleme în identificarea proprietarului şi tragerea la răspundere a firmei care ar fi trebuit să se ocupe de neutralizarea chimicalelor.

După ce au luat la verificări actele de vânzare-cumpărare, autorităţile au găsit şi un vinovat. E vorba de BKP Trust Invest, o firmă ce aparţine de Marian Iancu. "Problema aceasta a fost discutată în comitetul pentru situaţii de urgenţă. Acele substanţe trebuie neutralizate de urgenţă. În plus, trebuie asigurată şi pază în zonă pentru că p mână criminală s-ar fi putut folosi de acele substanţe toxice", a spus prefectul de Timiş, Mircea Băcală.

Firma are termen ca până pe 1 februarie să neutralizeze substanţele toxice.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite