Marian Iancu cere retrogradarea Stelei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele de la "Poli" Timişoara a pornit războiul cu clubul din Ghencea, iritat de intervenţia inoportună a oficialilor stelişti în litigiul dintre bănăţeni şi Rapid, şi cere redeschiderea cazului "Valiza".

După ce Steaua s-a implicat în litigiul dintre „Poli” şi giuleşteni, Marian Iancu a lăsat la o parte orice urmă de prietenie în relaţia cu Gigi Becali şi a contraatacat. „Când s-a judecat apelul Rapidului cu privire la pierderea meciului cu noi la masa verde, s-a prezentat avocatul Iustin Ştefan, fostul jurist al Federaţiei, în numele clubului Steaua cu o cerere a de intervenţie în litigiu în nume propriu. A fost refuzată, bineînţeles pentru că încalcă regulamentul”, a spus Marian Iancu, citat de „Violamania”.

Considerând că steliştii au intervenit fără motiv într-un litigiu care nu-i priveşte, preşedintele de la „Poli” a trecut la rândul său la atac. Astfel, clubul bănăţean a trimis o notificare către Federaţia Română de Fotbal, prin care cere reanalizarea cazului „Valiza”, considerând că faptele de care este vinovată Steaua sunt aceleaşi ca şi în cazul FC Argeş, însă fără aceleaşi sancţiuni.

„Vă atragem atenţia că orice gest de clemenţă sau întârziere a aplicării sancţiunilor regulamentare în acest caz pot fi interpretate pe de o parte ca o favorizare indirectă a SC FC Steaua SA, iar pe de altă parte ca o achiesare tacită la gravele abateri disciplinare ale unor oficiali ai acestui club, influenţând clasamentele şi, pe cale de consecinţă, drepturile financiare ale membrilor afiliaţi, drepturi ce pot fi cuantificate ca prejudiciu în dauna lor”, spune notificarea alb-violeţilor.

Iată textul integral al notificării trimise de „Poli” către FRF:
„Vă solicităm, în calitate de membru afiliat şi parte interesată în tot ceea ce înseamnă competiţie fotbalistică organizată de forul sportiv pe care-l reprezentaţi, să dispuneţi şi să aplicaţi egalitate de tratament, să procedaţi conform prcedentelor şi în cazul SC FC Steaua SA (...), în raport de faptele de corupţie săvârşite atât de către unul dintre membrii Consiliului de Administraţi câşt şi de alţi oficiali, în interesul acestui club, având în vedere dovezile care au fundamentat Rechizitoriul în cazul „Valiza”.

În acest sens vă învederăm sancţiunile aplicate în urma sesizării din oficiu, de către Comisiile cu atribuţii jurisdicţionale ale Ligii Profesioniste de Fotbal, precum şi celelalte măsuri de natură penală, împotriva SC FC Argeş SA, club sportiv a cărui conducere administrativă este inculpată în unul dintre cele mai cunoscute cazuri de corupţie în domeniul sportului din România.

În opinia noastră, faptele reţinute în Rechizitoriu faţă de SC FC Steaua SA, raportate la Regulamentul Disciplinar al Federaţie Române de Fotbal, impun aplicarea, în integralitate, a dispoziţiilor art. 60.

Vă atragem atenţia că orice gest de clemenţă sau întârziere a aplicării sancţiunilor regulamentare în acest caz pot fi interpretate pe de o parte ca o favorizare indirectă a SC FC Steaua SA, iar pe de altă parte ca o achiesare tacită la gravele abateri disciplinare ale unor oficiali ai acestui club, influenţând clasamentele şi, pe cale de consecinţă, drepturile financiare ale membrilor afiliaţi, drepturi ce pot fi cuantificate ca prejudiciu în dauna lor.
Prezenta notificare va fi înregistrată, tradusă şi depusă spre ştiinţa organelor disciplinare ale FIFA şi UEFA, împreună cu o notă de înaintare prin care vom solicita supravegherea aplicării regulamentelor în speţă”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite