Timisoara: Maraton turistic prin Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Budapesta, Salzburg, apoi Lucerna, aşa începe un circuit cu destinaţia Elveţia. Urmează Berna, Geneva şi Zürich.

CITEŞTE ŞI:

Chartere anulate spre Muntenegru şi Teneriffe

Şase oraşe văzute în excursii de şapte zile

În doar şase zile, turiştii bănăţeni care aleg să facă un circuit pot vizita şase oraşe diferite. Obositoare şi surprinzătoare în aceeaşi măsură, chiar pe timp de criză şi în miez de vară, circuitele turistice în Europa sunt extrem de căutate de către turiştii din vestul ţării. Variantele pentru toate buzunarele înseamnă excursii cu preţuri de până în 500 de euro, dar şi costuri de peste 2.500 de euro pentru destinaţii exotice.

Bănăţenii preferă autocarul

Cele mai căutate trei circuite în această vară sunt Elveţia, Franţa şi Ţările Nordice, Norvegia, Suedia şi Danemarca. Pentru că există foarte multe cereri chiar şi pe timp de vară şi pentru că agenţii de turism trebuie să rezerve dinainte toate hotelurile, bănăţenii sunt nevoiţi să îşi facă rezervare cu o lună înainte de a merge într-un astfel de concediu.

 „Circuitele sunt mai obositoare, dar foarte solicitate chiar dacă este vară. Surprinzător, cei mai mulţi oameni vor să meargă cu autocarul, şi nu cu avionul, pentru că văd locurile prin care trec. În plus, circuitele sunt atrăgătoare pentru că se merge cu un ghid care le explică totul turiştilor, iar data viitoare, când vor merge acolo pe cont propriu, bănăţenii se vor descurca mult mai bine”, a explicat Maria Lădău, director de marketing în cadrul unei agenţii de turism din Timişoara.

Circuitele sunt mai obositoare, dar foarte solicitate chiar dacă este vară
Maria Lădău, director de marketing agenţie de turism din Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite