Timişoara: Micul Manhattan creşte printre morcovi şi pătrunjel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a emis autorizaţie de construcţie pentru o clădire de 14 etaje, cea mai înaltă din oraş. Investitorii privaţi transformă zona Gheorghe Lazăr-Piaţa 700 într-o zonă de bussines în timp ce administraţia nu ţine pasul cu marile investiţii şi nu este în stare să modernizeze piaţa de legume.

Direcţia de Urbanism a Primăriei Timişoara a emis zilele acestea autorizaţia de construcţie pentru una din cele mai înalte clădiri din capitala Banatului, o construcţie de 14 etaje, care va fi ridicată pe strada Gheorghe Lazăr. Beneficiarii sunt italienii de la firma Cavanaro, care au ridicat şi construcţia de 12 etaje de la Fructus, proiect aproape finalizat. Noua clădire, care va avea trei etaje de parcări subterane, se va construi peste drum de Fructus. Potrivit autorizaţiei de construcţie, investiţia se ridică la valoarea de aproximativ 13.000.000 de euro.

Zonă Bussines printre zarzavaturi

Acelaşi document al primăriei arată că termenul de execuţie a lucrării este de patru ani, iar construcţia va fi destinată spaţiilor de birouri şi locuinţe. Arhitectul-şef al oraşului, Sorin Ciurariu încurajează o clădire de 14 etaje pe Gheorghe Lazăr. „Aceasta va fi viitoarea zonă bussines a oraşului. În plus cele două clădiri de pe Gheorghe Lazăr pot fi considerate ca o poartă de intrare în cetate”, a spus Ciurariu. Cu cele două clădiri de biruori ale italienilor, dar şi cu construcţiile City Bussines Center, noul sediu al Finanţelor, Alcatel Lucent sau Eta2U, zona Pieţei 700 se transformă într-o zonă de bussines. Mizeria din Piaţa 700 strică însă imaginea zonei de bussines, motiv pentru care reprezentanţii Modatim au venit cu un proiect de modernizare a pieţei.


image
image
image



Modernizarea e blocată


Directorul Modatim, Ovidiu Şandor, care a dezvoltat clădirile City Bussines Center, salută transformarea zonei 700 într-o zonă bussines. Societatea condusă de Ovidiu Şandor s-a implicat chiar în modernizarea zonei şi a propus un concept de reabilitare a pieţei. Cu toate acestea proiectul stagnează. „Noi am propus conceptul. Nu trebuie să facem noi investiţia. Primăria poate să se asocieze cu oricine. Important este ca investiţia să aibă loc pentru că este şi interesul nostru ca zona să arate din ce în ce mai bine”, a spus Ovidiu Şandor.

Incapabili pentru o parcare subterană


După transformarea zonei, primăria a încercat să se implice prin construirea unei parcări subterane, lângă noua clădire a Finanţelor. Situaţia juridică a unor terenuri şi nişte reţele subterane au frânat investiţia. Acum, vremea rea împiedică avansarea lucrării. „Este noroi şi nu pot ieşi maşinile din şantier, pentru că duc tot noroiul pe Gheorghe Lazăr”, a spus directorul Telpark, Ionel Ursu. Potrivit lui Ovidiu Şandor, proiectele primăriei se desfăşoară cu dificultate din cauza condiţiilor cu care trebuie cheltuiţi banii publici, dar şi delăsării angajaţilor municipalităţii.


Clădirile de business cresc ca ciupercile după ploaie în jurul pieţei de zarzavaturi

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite