Timişoara: Manageri premium pe bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Manageri premium pe bani europeni
Timişoara: Manageri premium pe bani europeni

Şedinţe de consiliere de la „psihologul” managerilor, lecţii de conducere şi planificare iau startul în Banat.

Firmele din Vest îşi pot perfecţiona gratuit angajaţii, într-o perioadă în care toate companiile îşi reduc semnificativ cheltuielile pentru formarea şi specializarea personalului.

Proiectul este demarat de A&C Consulting Centre, în parteneriat cu Camera de Comerţ Timişoara.  Timp de două luni, firme din domeniul construcţiilor şi arhitecturii, al serviciilor sau al producţiei îşi pot forma angajaţi de elită, dacă se înscriu în singurul proiect din Regiunea Vest care a câştigat finanţare din bani UE.

Zeci de ore de formare

Peste 560.000 de lei vor fi investiţi, în lunile următoare, în zeci de ore de formare, dedicate managerilor şi angajaţilor din companiile bănăţene. Participanţii la proiect vor avea astfel parte de 67 de ore de formare, în care vor lua lecţii de management şi leadership, managementul resurselor umane sau planificarea proiectelor.

„Managerii vor fi instruiţi ca să îşi poată forma, la rândul lor, angajaţii”, a declarat Adriana Bădescu, de la A&C Consulting Centre. Participanţii la proiect vor învăţa atât în cadrul unor sesiuni speciale de instruire, cât şi de la birou sau de acasă, printr-o platformă de eLearning.

În proiect este inclus şi un centru de evaluare şi dezvoltare, prin care se verifică în ce măsură competenţele personale ale angajaţilor se potrivesc cu competenţele necesare postului ocupat. „Se fac teste psihologice, de comportament, chiar şi exerciţii de grup prin care participanţii sunt filmaţi în timpul diferitelor situaţii şi analizaţi ulterior”, a  explicat Adriana Bădescu.

Instrucţie psihologică

O altă metodă folosită este coaching-ul, popular în multinaţionale, dar aflat la început în firmele româneşti.
„Coaching-ul nu este o metodă invazivă, nu le spune managerilor cum să rezolve problemele, ci îi ajută să descopere singuri soluţiile pe care le caută”, a explicat Codruţa Mirci, de la A&C Consulting Centre.

Potrivit specialiştilor, managerii multinaţionalelor din străinătate iau parte regulat la şedinţe de coaching, care îi ajută să vadă lucrurile din altă perspectivp, punând întrebări şi dând răspunsuri până când îşi rezolvă singuri dilemele.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite