Timişoara: Manageri prea slabi ca să scape de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deciziile cheie, piaţa imprevizibilă şi angajaţii nemulţumiţi sunt bătăi de cap cărora puţini manageri din vest le fac faţă.

Managerii şi antreprenorii din zona de vest a ţării se aliniază tendinţei naţionale şi amână dezvoltarea strategiilor pe termen lung. Aceasta este una dintre concluziile la care au ajuns peste 40 de reprezentanţi ai mediului de afaceri din Banat, care au participat la seminarul „Provocări antreprenoriale. Adaptare la contextul actual”, organizat de Ascendis la Timişoara. „Potrivit participanţilor la seminar, lipsa pregătirii manageriale atrage după sine lipsa productivităţii”, a spus Adrian Moldoveanu, consultant în cadrul Biroului Regional Vest Ascendis.

Ineficienţă managerială

Principalele probleme ale managerilor bănăţeni sunt bazate pe lipsa pregătirii şi a comunicării. „Nu există niciun spaţiu care să faciliteze colaborarea dintre IMM-uri”, a adăugat Moldoveanu. Slaba pregătire a managerilor atrage după ea şi lipsa implicării angajaţilor în cadrul firmelor. Potrivit studiului „Antreprenoriat şi management în întreprinderi”, angajaţii continuă să lucreze pentru actualele firme din cauza lipsei unor alte oferte de muncă. Unul din trei angajaţi bănăţeni se consideră doar executant, iar lipsa motivaţiei şi a implicării emoţionale îi face să părăsească locul de muncă la prima ofertă salarială mai bună.

Oportunităţi aduse de criză

Una dintre principalele beneficii ale recesiunii este posibilitatea recrutării de oameni noi, cu costuri de angajare reduse. „Un punct esenţial în cadrul economic actual este existenţa forţei de muncă bună, disponibilă acum la costuri mai mici ca anul trecut ”, a spus Adrian Moldoveanu. „Cei care au nevoie de oameni calificaţi, au parte acum de o perioadă favorabilă”, a adăugat acesta. Pentru pregătirea managerilor bănăţeni, Ascendis a lansat un program gratuit, cofinanţat prin Fondul Social European, prin intermediul căruia vor fi pregătiţi trei sute de reprezentanţi ai IMM-urilor bănăţene până în septembrie 2010.



Soluţii pentru un management mai eficient
 - evaluarea performanţelor angajaţilor la locul de muncă
 - investiţii în pregătirea angajaţilor
 - motivarea şi răsplătirea salariaţilor în funcţie de rezultatele lor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite