Timişoara: Manageri angajaţi pe contracte de zilieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Manageri angajaţi pe contracte de zilieri
Timişoara: Manageri angajaţi pe contracte de zilieri

Contractele pe durată determinată, pe bază de proiect, câştigă teren pe piaţa muncii, iar angajaţii acceptă şi perioade de probă lungi.

Agenţii de vânzări, economiştii şi persoanele cu funcţii administrative sunt noii angajaţi „de ocazie” ai firmelor bănăţene. Muncitorilor necalificaţi, favoriţi ai angajării „la zi”, li se alătură acum salariaţii din poziţii de middle-management, care sunt recrutaţi pentru perioade de timp tot mai reduse. Proiectele scurte şi necesitatea reducerii cheltuielilor îi fac pe angajatori să recruteze tot mai mulţi oameni, doar pe durate determinate.

„Se înregistrează o tendinţă de creştere a contractelor pe durată determinată şi o diversificare a gamei de profesii vizate de aceste contracte”, a explicat Adriana Blagoiev, branch manager în cadrul Manpower Timişoara. „Se fac contracte pe durate de câteva luni, sau chiar câteva zile, nu doar pentru operatori, muncitori necalificaţi sau montatori, ci şi pentru personalul pentru vânzări”, a adăugat Blagoiev.

Era agenţiilor de recrutare

Pentru că firmele nu au suficient timp să selecteze singure angajaţi şi au nevoie de personal pe termen scurt, agenţiile de recrutare şi plasare a forţei de muncă câştigă teren. „Companiile apelează la firmele de recrutare şi pentru că au nevoie rapid de oameni, pentru perioade scurte”, a explicat Blagoiev.

Angajaţii „de ocazie” sunt căutaţi atât pentru proiecte scurte, cât şi în timp ce alţi salariaţi sunt în concedii medicale sau de maternitate. „În loc să angajeze alţi oameni pe durată nedeterminată, firmele preferă să angajeze personal pe durată determinată”, a explicat Cristian Huzău, specialist în resurse umane la agenţia Adecco.

Creşte gama de profesii pentru care se fac angajări pe perioadă determinată.
Adriana Blagoiev, manager Manpower


Contractele pe durată determinată apar în industria auto, confecţii şi producţie.
Cristian Huzău, specialist HR Adecco

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite