Mama sexi-consilierei de la IMM-uri a câștigat concursul de director pentru care a candidat singură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenția pentru IMM-uri a făcut publice rezultatele concursului, pentru directorii de oficii teritoriale, susținut la începutul acestei săptămâni, la București. Lelica Criașn, directorul de la Oficiul pentru IMM-uri Timișoara, care și-a angajat fiica pe post de consilier, a câștigat concursul și rămâne pe funcție. 

Lelica Crișan și fiica sa, fotomodelul Bianca Jurcă, au fost în mijlocul unui scandal de presă după ce s-a descoperit că mama și-a angajat fiica în urma unui concurs la carea participat doar Bianca Jurcă. La începutul acestei săptămâni, Agenția Națională pentru IMM-uri a organizat un concurs pentru ocuparea unor funcții de directori ai oficiilor teritoriale. Așa cum se vede și pe siteul agenției, Lelica Crișan a fost admisă, fără să aibă vreun contracandidat. „Trebuia să obţină peste 70 de puncte. Doamna Crişan a obţinut şi a fost admisă. A fost singura care a candidat pentru Timişoara. Doar la Craiova au fost doi candidaţi, iar pentru două oficii nu s-a prezentat nimeni”, au declarat, pentru Adevărul de Seară Timişoara, surse din cadrul Agenţiei pentru IMM-uri. 

Citeşte şi:

INTERVIU Cum gândeşte mama piţipoancei de la IMM: „Mi se pare normal şi moral să lucrez cu fiica mea"

EXCLUSIV Şefa Agenţiei IMM Timiş, despre fondurile UE cerute de fiica ei: „Dacă făceam vreo intervenţie, acest dosar era deja analizat" AUDIO

Încă dinainte de concurs Lelica Crişan era sigură că va câştiga concursul, declarându-se stăpână pe domeniu. „Sunt la al şaptelea concurs la care particip. În 2007 am avut un proces pe care l-am câştigat. Este deranjant când se contestă partea profesională. O să dau concursul în faţa presei. O să cer ca presa să fie prezentă”, spunea Lelica Crişan înainte de organizarea concurusului. Aceasta nu s-a ţinut însă de cuvânt şi nu a susţinut concursul în faţa presei. 

Citeşte totul despre cazul "sexi-consiliera Bianca Jurcă"

GALERIE FOTO Sexy consiliera de la IMM şi-a făcut "cuib" în biroul mamei sale. Directorul-mamă împarte biroul cu fata-funcţionar

Scandalul "Bianca Jurcă" a izbucnit după ce s-a descoperit modul în care mama, directoare la o instituţie a statului, şi-a angajat fiica într-o funcţie publică. „S-a angajat în urma unui concurs. Are pregătire profesională corespunzătoare. Concursul a fost anunţat, dar nu s-a prezentat nimeni. N-am dezavantajat pe nimeni. Trebuie să lucreze şi copiii noştri undeva. Dacă au o pregătire trebuie să lucreze undeva", a declarat mama Biancăi Jurcă, Lelica Crişan.

Mai citeşte: 

OPINII LA ZI Piţipoanca de stat

VOCEA BANATULUI Tupeul piţipoancei cu lipici la funcţii publice


Concurs anunţat la perete

Când s-a angajat la Oficiul pentru IMM-uri Timiş, Bianca Jurcă nu a avut contracandidat. Potrivit secretarului comisiei de examinare, Ana-Maria Cociu, subalternă a Lelicăi Crişan, anunţul pentru angajare a fost făcut doar la avizierul instituţiei şi la concurs nu s-a mai prezentat nimeni. „La momentul respectiv putea fi publicat doar pe avizier. După aceea s-a schimbat legislaţia", susţine Cociu.




Întrebată cum a putut fi obiectivă examinând-o pe fiica şefului direct, Ana-Maria Cociu a spus: „Pe noi ca şi angajaţi nu ne interesează cine vine - fiica, fiul cuiva. Nu mă interesa nici dacă venea fiul domnului prim-ministru, atât timp cât îşi făcea treaba sau răspundea în mod afirmativ cerinţelor postului. Atâta vreme cât candidatul şi-a îndeplinit condiţiile, atâta vreme cât a răspuns şi la interviu şi în scris conform cerinţelor, nu văd care e problema."



Bianca Jurcă lucrează astfel de aproximativ un an şi jumătate la Oficiul pentru IMM-uri Timiş. La concurs i s-au cerut studii superioare, iar ea este absolventă de Biologie. Trebuia să aibă cunoştinţe de operare pe calculator cu atestat ECDL (permisul european de conducere a calculatorului n.r.), condiţie pe care, de asemenea, a îndeplinit-o.

Ana-Maria Cociu a mai spus că, recent, s-a organizat un nou concurs pentru un post vacant şi, la fel, s-a angajat un singur candidat. „Nu avem alocaţi bani pentru publicitate ca să dăm anunţ. Am trimis un comunicat de presă şi un singur ziar a publicat informaţia", a mai spus Ana-Maria Cociu.

image
image

„Salariul este mic"

Lelica Crişan şi fiica ei, Bianca Jurcă, nu văd nicio problemă în a lucra împreună. Mai mult decât atât, Bianca susţine că nu a venit la IMM-uri pentru bani, ci pentru a căpăta experienţă. „Am vrut să lucrez cu mama să acumulez experienţă. Salariu iau 10 milioane (1.000 de lei - n.r.)", a spus Bianca Jurcă.



„Salariul este foarte mic, condiţiile nu sunt extraordinare. Nu avem maşini, nu avem sediu. Sunt oficii în Timişoara care lucrează cu cinci persoane pentru că nu se angajează nimeni", a adăugat Lelica Crişan. Aceasta spune că, în afara sarcinilor de serviciu pe care le îndeplineşte, Bianca Jurcă lucrează şi pe proiecte europene, prin care s-au atras în interesul Oficiului pentru IMM-uri bani comunitari de dezvoltare a activităţii şi de instruire a personalului.

În ciuda scandalului izbucnit în ultimele zile, Lelica Crişan nu bate deloc în retragere şi va participa la concursul pentru director organizat la 23 mai. „În tot acest scandal nu se vorbeşte deloc despre competenţe. O să merg la concurs cu toată presa după mine pentru a vedea cât ştiu", a spus Lelica Crişan.

image

Bianca Jurcă: fotomodel, patron şi funcţionar public   Foto: Sebastian Tătaru



"Eu am dorit să lucrez alături de mama pentru a acumula experienţă. Sunt angajată pe o perioadă determinată până în august."
Bianca Jurcă
consilier politici şi programe OIMM Timiş

"Nu am dezavantajat pe nimeni. Trebuie să lucreze şi copiii noştri undeva. Dacă au o pregătire, trebuie să lucreze undeva."
Lelica Crişan
şefa OIMM Timiş, mama Biancăi Jurcă

 pe poză pentru galerie foto!

image
image

Sexy-consiliera de la Agenţia IMM a făcut scandal: „Funcţionarii pot poza în lenjerie intimă!" GALERIE FOTO

CITEŞTE ŞI:

Fotomodelul Bianca Jurcă va lupta pentru 100.000 de dolari în Republica Dominicană

Bianca Jurca, una dintre frumoasele din capitala Banatului, a câştigat un concurs „fantomă" de miss 

PORTRET: Bianca Jurcă în finala Miss World Championship

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite