Mamă acuzată că nu i-a plătit pensia fetiţei sale pe care o creşte fosta soacră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Timiş riscă să petreacă până la trei ani după gratii pentru că nu i-a plătit fiicei sale minore pensia alimentară. În prezent copila este crescută de bunica paternă. Procurorii consideră că aşa cum şi-a asigurat propria existenţă, femeia era obligată să îi achite şi pensia fetiţei sale.

"În perioada ianuarie - mai 2011 învinuita nu s-a achitat, cu rea-credinţă, de obligaţia de plată a pensiei de întreţinere, stabilită de către instanţa judecătorească în favoarea fiicei sale minore, încredinţată spre creştere şi educare bunicii paterne", au menţionat în rechizitoriu procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făget care o acuză pe femeie de abandon de familie. Pedeapsa prevăzută pentru această faptă este închisoare de la unu la trei ani sau amendă.

Fiind audiată, învinuita a recunoscut că nu a plătit pensia de întreţinere pentru minoră, în apărare, arătând că nu a avut banii necesari. A făcut precizarea că îşi vizitează fiica la scoală săptămânal sau la două săptămâni, ocazie cu care îi duce bani şi diverse produse. Este nemulţumită de faptul că fosta sa soacră refuză să o primească în casă şi să o lase să-şi viziteze fiica.

"Prin mandatul poştal nr.105/27.06.2011 ( fila 13) a expediat părţii vătămate suma de 150 de lei din pensia restantă, urmând ca să depună diligenţele necesare pentru a-şi achita datoria la zi. Având în vedere destinaţia sumelor de bani reprezentând pensia de întreţinere şi anume, asigurarea mijloacelor de trai de zi cu zi necesare creşterii minorilor, s-a apreciat că, atâta timp cât învinuita şi-a asigurat propria existenţă, avea datoria de a depune toate diligenţele în a găsi suma necesară plăţii pensiei de întreţinere, stabilită de cătra instanţa de judecată. Faptul că, ocazional, îi dă bani şi produse, nu o exonerează de obligaţia de a plăti lunar pensia de întreţinere ", au conchis procurorii timişeni.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite