Timişoara: Maidanezii în haite bagă în spital timişorenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria, cea care ar trebui să se ocupe de câinii comunitari, se spală pe mâini şi spune că animalele agresive aparţineau unui proprietar de şantier.

Două femei de 63, respectiv 58 de ani, au fost la un pas să fie ucise de o haită de câini, joi seara, în Calea Aradului. Georgeta Stancu (foto) şi prietena sa Elena Pencea se plimbau pe un teren din zona Aradului când o haită de aproximativ 30 de dulăi s-a năpustit asupra lor.

„Erau cam 30 de câini şi au sărit pe noi. Ne-au pus la pământ şi ne-au muşcat de picioare, de piept şi de spate”, a spus una din bătrânele atacate, Georgeta Stancu. Femeile sunt internate acum la Spitalul Municipal. Au primit vaccin antirabic, dar medicii încă nu ştiu dacă patrupedele au fost sau nu turbate. „Cea mai în vârstă dintre femei, este în stare mai gravă. Cealaltă este rănită uşor. Ambele paciente vor mai sta internate câteva zile”, a spus medicul Florin Huţ.

În haită atacă mai uşor

Şeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, Vasile Ciupa „a investigat” cazul câinilor agresivi dar ridică din umeri la rezolvarea problemei. „Câinii au venit de pe un şantier din zonă. Noi putem interveni atunci când sunt pe spaţiul public”, a spus nonşalant Ciupa. Problema s-ar putea rezolva cu ajutorul vânătorilor.

„Legea fondului cinegetic ne permite să împuşcăm fără excepţie câinii hoinari atunci când îi găsim în teren, dar am avut probleme cu organizaţiile de protecţie a animalelor”, a spus şeful Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) din Timiş, Cornel Lera. Acesta a mai spus că dacă sunt înfometaţi sau se împerechează, câinii sunt foarte periculoşi. „Când se împerechează câinii umblă în haită şi atacă mult mai repede pentru că se dezvoltă instinctul de haită”, a spus medicul veterinar Darossy Csaba.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite