Timişoara: Mai scumpi, dar mai slabi decât în 2004

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Mai scumpi, dar mai slabi decât în 2004
Timişoara: Mai scumpi, dar mai slabi decât în 2004

Meciul de infarct de duminică, 3-3, este al doilea episod spectaculos dintre „Poli” Timişoara şi Alba Iulia. Acum cinci ani, la Timişoara, gazdele au revenit de la 1-3 şi au câştigat în minutul 90.

În prima etapă a returului din sezonul 2003/04, Apulum Alba Iulia venea la Timişoara de pe un confortabil loc cinci în campionat, ardelenii având cu două puncte mai mult decât echipa lui Buia, Silvăşan, Bălace şi ceilalţi. Antrenorul alb-negrilor era chiar un timişorean, fost jucător şi antrenor al Politehnicii, Aurel Şunda.

Echipa boemă a lui Panduru a condus ostilităţile şi a deschis scorul, după un sfert de oră de joc, prin Bălace. Ceea ce a urmat a transformat acea partidă în cel mai frumos meci al sezonului respectiv. În doar opt minute, începând cu minutul 20 al primei reprize, alba-iulienii au dat peste cap toate planurile timişorenilor. Găldean, de două ori, şi Tibor Moldovan au făcut ca tabela cea nouă, pe atunci, a stadionului „Dan Păltinişanu” să arate un neverosimil 1-3, scor care s-a menţinut până la pauză.

Fanii alb-violeţi au preluat controlul imediat după pauză. Spectacolul creat de suporterii bănăţeni a dus chiar la întreruperea partidei pentru câteva minute, pentru că suprafaţa de joc nu mai avea vizibilitatea din cauza fumigenelor, pe atunci legale. A fost semnalul revenirii echipei gazdă, care a început să reducă diferenţa. Ciprian Prodan şi Oprea au egalat la trei, iar Aurelian Dumitru a adus victoria timişorenilor în ultimul minut de joc.

Buia: „S-au relaxat prea repede”

Unul dintre protagoniştii acelei partide memorabile a fost Romulus Buia. „Îmi amintesc cum s-a întrerupt meciul atunci, din cauza fumigenelor. Cred că atunci ne-am trezit, pentru că nu ne mergea nimic. Noi atacam în continuu, ei dădeau gol. Parcă am şi ratat un penalty, prin Silvăşan. A fost un meci foarte spectaculos, am reuşit să revenim de la 1-3 şi am reuşit golul victoriei în ultimul minut. Publicul ne-a ajutat tot timpul, nu doar atunci. Nu ştiu ce s-a întâmplat acum, probabil băieţii s-au relaxat prea repede, la 2-0”, a spus Romică Buia, care acum este antrenor – jucător la Chioşda, în Liga a IV-a, şi pregăteşte o grupă la juniorii lui „Poli”.

Revenire cu gol

Absent mai bine de jumătate de an din cauza unei fracturi de peroneu, Dorin Goga a jucat la Alba Iulia primul său meci intergral de la revenire. „Am fost foarte fericit, pentru că nu marcasem de multă vreme. Îmi pare mai rău, însă că n-am reuşit să ne adjudecăm cele trei puncte şi să câştigăm. Puteam mai mult, dar aşa a fost să fie acest meci”, a declarat mijlocaşul.

Claudiu Ionescu a marcat şi el, golul cu Unirea fiind prima sa reuşită în tricoul lui „Poli. „Nu vor câştiga multe echipe puncte la Alba. Trebuia să câştigăm ca să avem o pauză liniştită”, a spus Ionescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite