Timişoara: Mai sunt trei zile până la prima probă de la bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liceeni răsfoiesc pentru ultimele dăţi paginile manualelor şi culegerilor pentru examenul de bacalaureat.

Absolvenţii de liceu s-au înscris la examen încă de la începutul lunii mai.  De săptămâna viitoare vor porni spre centrele de examinare cu un pix şi actul de identitate în mână. 

Calendarul probelor orale

Luni şi marţi, 22 şi 23 iunie, de la orele dimineţii, liceeni vor susţine proba orală la limba şi literatura română. De marţi până miercuri, 24 iunie, cei care au studiat în altă limbă decât cea română, vor avea proba orală la limba şi literatura maternă. Urmează, în 24 şi 25 iunie, a doua probă orală, cea la limba şi literatura modernă.

Calendarul probelor orale

Vineri, în 26 iunie, toţi candidaţi vor susţine examenul scris la limba şi literatura română. Candidaţii vor avea o pauză de două, respectiv trei zile până la următoarea probă scrisă. În 29 iunie va fi proba scrisă la limba şi literatura maternă şi abia în 30 iunie se va susţine proba obligatorie de profil. În prima zi a lunii iulie, liceeni vor avea o proba la alegere din aria curiculara specifică specializării. Aceasta va fi sub formă de examen scis pentru unii elevi şi pentru alţii va fi o probă practică. Ultimul examen va fi în 2 iulie, când candidaţii vor fi examinaţi la o disciplină din celelalte arii curiculare.

Rezultate şi contestaţii

În 5 iulie, până la ora 16.00, vor fi afişate rezultatele. Apoi, până la ora 20.00, candidaţii nemulţumiţi vor avea ocazia să depună contestaţii. 7 şi 8 iulie sunt zilele dedicate rezolvării contestaţiilor. Joi, 9 iulie va fi ziua în care toţi cei care au susţinut examenul vor afla notele finale.
 
Sfaturi pentru candidaţi

Copiuţele, manualele, telefoane mobile sau orice alte surse de inspiraţie nu pot fi sub nici o formă introduse în sala de examen. Candidaţii vor intra doar cu actul de identitate şi instrumentul de scris, neapărat cu pastă albastră. Orice semn pe lucrare va duce la anularea acesteia, aşa că este indicat ca elevii să evite astfel de situaţii. Cel mai bine ar fi ca cei care susţin examenul să fie relaxaţi şi încrezători în forţele proprii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite