Magazinele de etnobotanice au reapărut la Timişoara. Unul funcţionează chiar lângă un partid politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda amenzilor de la poliţie şi a controalelor dese, spice shop-urile au reapărut în Complexul Studenţesc şi în centrul Timişoarei. Unul dintre magazine funcţionează chiar lângă sediul PDL Timiş. Culmea e că autorităţile locale s-au ales cu plângeri penale din partea directorului firmei pe motiv de hărţuire.

Timişoara a fost doar pentru puţină vreme un oraş în care nu funcţiona niciun magazin de etnobotanice. În lipsa unor legi clare, proprietarii de spice shop-uri au găsit noi chichiţe în legislaţie, astfel  încât afacerile lor să devină legale în aparenţă. Încă de luna trecută, prefectul de Timiş spunea că magazinele de etnobotanice din oraş s-au redeschis. Autorităţile au şi găsit o soluţie:  în fiecare zi, firmele care operează magazinele de etnobotanice sunt vizitate de ITM, OPC, Poliţia Locală şi Direcţia de Sănătate Publică.

Pe termen lung, autorităţile au de gând să monteze camere de supraveghere în dreptul magazinelor de etnobotanice. "Am analizat şi posibilitatea de a amplasa o cameră de filmat în acea zonă, pentru a identifica elevii care cumpără droguri de aici", a spus Mircea Băcală, prefectul de Timiş.

Aceleaşi autorităţi locale au avut şi o surpriză neplăcută din partea patronului care deţine un spice-shop lângă sediul PDL Timiş: omul de afaceri a făcut plângeri penale împotriva tuturor instituţiilor care i-a trimis controale pe cap pe motiv că este hărţuit.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite