Mafia imobiliară, hrănită cu 2,2 milioane de euro de la Drumuri prin notarul Safta Criste

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Regioanală de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a cumpărat un teren de 2,8 hectare de la  concubina lui Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare ţigăneşti, arestat pentru mai multe escrocherii imobiliare. Potrivit siteului pressalert.ro, tranzacţia s-ar fi realizat în condiţii bizare, iar contractul de vânzare-cumpărare a fost întocmit de notarul Safta Criste.

Noi legături între soţia fostului procuror general al României, notarul Satfa Criste şi baştanul Ionelaş Cârpaci ies la iveală. Pressalert.ro dezvăluie că Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara a cumpărat de la Ionelaş Cârpaci un teren de 2,2 milioane de euro, iar tranzacţia a fost autentificată de Safta Criste. Terenul cu pricina se află pe Calea Lugojului din Timişoara unde funcţionează secţia de Autorizări- Verificări Transport Rutier.

Terenul a fost revendicat şi câştigat în instanţă de Mirela Stanca, soţia baştanului Ionelaş Cârpaci, cu care acesta trăieşte în concubinaj. Între timp, consoarta lui Ionelaş a încheiat un precontract de vânzare-cumpărare cu două persoane, dar s-au deschis şi procese pe rol, ceea ce împiedica tranzacţia. Potrivit sursei citate, directorul DRDP Timişoara, Ioan Maliţa nu a ţinut cont de interdicţia din Cartea Funciară şi a încheiat afacere cu baştanul, chiar dacă statul risca să rămână şi fără teren şi fără bani. Şeful DRDP Timişoara, Ioan Maliţa susţine că afacerea între instituţia pe care o conduce şi baştan s-a încheiat în condiţii legale. „L-a dobândit în instanţă şi noi l-am despăgubit cu toate actele în regulă fără nicio problemă. Nu mai este niciun proces. Suntem cu el la intabulare”, a spus Maliţa.

Afacerile lui Ionelaş, „binecuvântate” de Safta Criste


În momentul în care Ionelaş Cârpaci a fost arestat pentru terenuri luate cu acte false, Safta Criste a spus că a autentificat nişte documente care nu şi-au făcut efectul, făcând referire la falsul de pe strada Romulus, teren ce nu a mai fost vândut pentru că ilegalităţile au fost depistate la timp. Mai mult decât aât, Safta Criste a spus că Ionelaş se ducea la ea ca orice alt client, cum se mergea şi la alţi notari. „După izbucnirea scandalului am încercat să evit, dar nu poţi pentru că te acuză de rasism”, a spus Safta Criste. Ulterior s-a dovedit că Ionelaş a legalizat la Safta Criste un document şi pentru terenul luat cu acte false pe Calea Buziaşului, dar şi o tranzacţie între baştanul Ionelaş şi ţiganul tranşat la Medicină, Trifu Schroth.

CITEŞTE AICI DETALIILE CAZULUI ÎN CARE ESTE REŢINUT LIDERUL CLANULUI CÂRPACI

Citeşte şi:

image

Fostul procuror general al României, Mircea Criste, în vizită la şeful procurorului care îi anchetează nevasta

Numele notarilor şi funcţionarilor din reţeaua „geambaşului de terenuri" Ionelaş Cârpaci, naşul mafiei imobiliare ţigăneşti

image




Baştanii mafiei imobiliare ţigăneşti sunt mai răi decât călăii comunişti din lagărul de la Piteşti


Teroarea de care vorbeşte Trifu Schroth este aplicată oricui se împotriveşte afacerilor imobiliare ţigăneşti, fără discriminare.  Până şi foşti deţinuţi politici au ajuns să cadă pradă acestor metode. Fostul deţinut politic, Emil Sebeşan, luptă să-şi păstreze casa după ce mai bine de opt ani a suferit torturile regimului Ceauşescu. Bătrânul, care a supravieţuit ororilor comuniste şi vecinii săi spun că sunt victimele terorii mafiei imobiliare ţigăneşti. Citeşte aici toate detaliile cazului!

Caracatiţa şi-a întins tentaculele peste tot

Cârpaci este arestat preventiv într-o anchetă a Parchetului Curţii de Apel şi s-au descoperit legături strânse ale acestuia cu notarul public Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste. Safta Criste este notarul la care şi-a făcut stagiatura fiica secretarului Consiliului Local Timişoara, Ioan Cojocari, şi el un personaj extrem de controversat. Până şi familia primarului Gheorghe Ciuhandu are legături cu clanurile ţigăneşti.  În trecut firma de arhitectură a filului primarului a solicitat un certificat de urbanism pentru o clădire monument istoric (foto jos) care a intrat tot în proprietatea lui Ionelaş Cârpaci (3427/2004 S.C. MG BUILDING DESIGN S.R.L. BV. M.VITEAZUL nr.3 - proprietari STANCU IONEL SI STANCA MIRELA)



Este vorba de reşedinţa lui Wilhem Mulle, florarul imperial care a produs soiuri noi de trandafiri la Timişoara special pentru împărăteasa austriacă de la acea vreme.Surse judiciare bine informate spun că şi fostul primar, Viorel Oancea, care a condus oraşul înaintea lui Ciuhandu a fost în legături strânse cu baştanul mafiei, Ionelaş Cârpaci. Până şi procurori DIICOT sunt acuzaţi că au favorizat mafia ţigănească. Fosta şefă a DIICOT Timiş, Carmen Martinov (foto stânga), l-a anchetat în trecut pe Ionelaş şi l-a scos basma curată.  Martinov este un procuror extrem de controversat şi s-au descoperit şi alte cazuri de infractori periculoşi pe care i-a ajutat. Citeşte aici detalii!

Ascultă aici ce reacţie şocantă a avut fosta şefă a DIICOT când a fost întrebată de legăturile cu Ionelaş Cârpaci

Curtea Supremă a decis: baştanul Ionelaş rămâne în arest


După judecarea recursului înaintat de Ionelaş Cârpaci şi avocatul său, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins recursul lui Ionelaş ca fiind nefondat. Ionelaş Cârpaci  a fost arestat de judecătorii de la Curtea de Apel Timişoara în urmă cu o săptămână, fiind acuzat că şi-a format o reţea cu ajutorul căreia a luat cu acte false mai multe terenuri ale primăriei. Starea de sănătate, condiţiile mizere din arest şi studiile sub medie sunt motivele invocate de Ionelaş Cârpaci pentru a scăpa de arest.

Fostul procuror general al României, Mircea Criste, a intervenit

Mircea Criste l-a vizitat pe procurorul general al Parchetului Curţii de Apel Timişoara, Vasile Bâc (foto jos stânga), şeful anchetatorului Angelina Tufariu, care o cercetează pe notăriţa Safta Criste (foto jos), nevasta lui Mircea Criste (foto dreapta jos). 
 
Mircea Criste şi Vasile Bâc se cunosc din Reşiţa, unde amândoi au profesat la începutul carierei lor. Citeşte aici detalii!

Cetăţean de onoare terorizat


Printre cei terorizaţi de mafia imobiliară a baştanilor este şi actorul Vladimir Jurăscu (foto stânga). Maestru al Teatrului Naţional din Timişoara şi cetăţean de onoare al capitalei Banatului, Jurăscu a fost ani de zile terorizat că va ajunge în stradă, după ce un clan ţigănesc a pus ochii pe casa în care locuia acesta şi a inventat procuri în numele unor presupuşi moştenitori. Primele instanţe au decis să îl de afară din casă pe Jurăscu însă după ce cazul lui a ajuns în presă clanul ţigănesc a pierdut acţiunile.


MAI CITEŞTE DESPRE MAFIA ŢIGĂNESCĂ TIMIŞOREANĂ

Mafia imobiliară ţigănească a fost „păcălită" cu 269.000 de euro de Biserica Penticostală

Victimele terorii imobiliare ţigăneşti


Mafia ţigănească a semănat teroare imobiliară ca în Evul Mediu în capitala Banatului


Baştanii milionari care au fugit de arestare au înşelat un pensionar cu 77.000 de euro


SRI a ascultat convorbirile telefonice ale mafiei imobiliare ţigăneşti

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare



Citeşte şi:

Fiica pictorului Gânju, ucisă de iubitul gelos chiar de ziua ei, a fost lovită cu un cuţit de bucătărie

Bărbatul suspectat de uciderea Ilincăi Gînju a încercat să plece de la Terapie Intensivă

image
image
image
Procurorul general Vasile Bâc ţine sub cheie rechizitoriile
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite