Mafia cerealelor a dat lovitură după lovitură. Unguri şi români ţepuiţi ca la carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristinel Uscatu, un aşa-zis om de afaceri din Timişoara a dat ţeapă după ţeapă timp de trei ani, fără să-l deranjeze cineva. Acum, Uscatu este arestat pentru ilegalităţile făcute în perioada 2005-2008.

Cristinel Uscatu este arestat într-un dosar în care este acuzat că a ţepuit mai multe firme şi persoane fizice din România şi Ungaria, prejudiciul ridicându-se la aproximativ 1,5 milioane de euro. De asemenea, Uscatu este acuzat de o evaziune fiscală de peste un milion de euro. Bărbatul cumpăra şi vindea cereale, dar plata tranzacţiilor o făcea prin cecuri fără acoperire, reuşind astfel să îşi înşele partenerii de afaceri şi statul.

Potrivit unui document judiciar, Uscatu câştiga mai întâi încrederea firmelor cu care făcea tranzacţii, iar mai apoi îi lăsa pe oameni cu ochii în soare. Cristinel Uscatu îşi înşela partenerii în calitate de administrator al firmelor SC Vend Ro SRL, SC Beer Aqua SRL, SC Agrofloris SRL şi SC New Car SRL. „Prejudiciul cauzat de inculpat prin săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală depăşeşte cu mult suma de 1.000.000 de euro, având în vedere că, pe de o parte, pe lângă cele patru societăţi maghiare, inculpatul a importat cantităţi mari de cereale de la încă 20 de persoane fizice şi juridice din Roomânia”, arată documentul de la dosar.

Potrivit aceluiaşi document, Cristinel Uscatu şi-a făcut inclusiv un buletin fals, declarând un domiciliu fictiv, iar după ce dădea ţepele, acesta cesiona acţiunile firmelor către persoane de la care nu potfi recuperaţi banii. „Se înstrăinează firmele în favoarea unor oameni ai străzii sau a unor persoane cu boli psihice care nu pot fi trase la răspundere. Bugetul de stat este prejudiciat astfel cu milioane de euro”, a spus o sursă judiciară importantă. Faptele de care este acuzat Uscatu s-au petrecut între anii 2005 şi 2008. Afaceristul a încercat să scape de cătuşe tocmai cu acest lucru, susţinând în faţa judecătorilor că nu mai este un pericol social, încetându-şi activitatea.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite