Procesul mafiei imobiliare s-a amânat. Motivul: Francisc Kelemen, "creierul" afacerii ilegale cu terenuri ale Primăriei Timişoara are amigdalită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Termenul de astăzi de la Curtea de Apel Timişoara în procesul Mafiei Imobiliare s-a amânat pe data de 11 octombrie, la dosar fiind depusă o cerere de amânare din partea lui Francisc Kelemen, care a făcut amigdalită şi rinită alergică.

Astăzi a fost luată în discuţie şi prelungirea de arestare preventivă a lui Barabas Pal, cetăţeanul maghiar care a fost folosit în afacerile imobiliare. Degeaba a încercat să explice avocata acestuia că ţinerea lui după gratii este o măsură abuzivă, iar vinovăţia lui este infimă în comparaţie cu celelalte persoane din dosar. Degeaba a încercat şi Barabas Pal să îi explice judecătorului că are posibilitatea să stea în Timişoara şi nu are vreun interes să împiedice cercetarea. Preşedintele completului a decis prelungirea mandatului de arestare preventivă emis pe numele lui Barabas Pal cu încă 60 de zile. "Niciodată nu am avut vreun interes să împiedic cercetarea penală. Eu ştiu doar ce am făcut eu iar restul a fost o noutate pentru mine. Sunt bolnav. De 20 de ani am grad de handicap. Nu am niciun dicţionar în bibliotecă, nicio carte în limba maghiară. Stau în celulă cu criminali şi tâlhari, care au un comportament violent. Ştiu pentru ce au fost condamnaţi pentru că la plimbător mă întâlnesc cu un deţinut care ştie limba maghiară", a spus Barabas Pal în instanţă. Bărbatul se află după gratii de mai bine de un an. În ceea ce îi priveşte pe Ionelaş Cârpaci şi Francisc Kelemen, aceştia se bucură de libertate.


Potrivit documentelor de la dosar, Ionelaş şi acoliţii săi au reuşit să pună mâna pe terenul de pe strada Ştefan Cel Mare, numărul 53, după care au pus la punct intabularea lui în Cartea Funciară. Aici a intrat în scenă Barabas Pal, un boschetar maghiar. Potrivit procurorilor, Ionelaş Cârpaci şi asociatul său, Francisc Kelemen, prin nişte procuri false, l-au împuternicit pe Barabas Pal să intabuleze terenurile în numele aşa-zişilor proprietari. Ajutaţi de funcţionarii de la Cadastru, Ionelaş Cârpaci, Barabas Pal şi Francisc Kelemen au reuşit să intabuleze terenul.Următorul pas al escrocheriei a fost vânzarea terenului. Asociatul lui Cârpaci, Francisc Kelemen l-a adus pe Barabas Pal la Timişoara şi s-au prezentat toţi la notarul Teodora Noţingher. Aici s-a perfectat actul de vânzare-cumpărare între Barabas Pal şi Crăciun Cârpaci, un verişor al lui Ionelaş, persoană cu handicap, care este acum la cerşit în Irlanda. Potrivit motivaţiei din decizia de arestare, preţul tranzacţiei dintre Barabas Pal şi Crăciun Cârpaci, 120.000 de euro, a fost plătit în realitate de baştanul Ionelaş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite