Timişoara: Mafia imobiliară ţigănească loveşte cu pumnul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Mafia imobiliară ţigănească loveşte cu pumnul
Timişoara: Mafia imobiliară ţigănească loveşte cu pumnul

Avocata timişoreană Carmen Obârşan a fost bătută de un clan de rromi care sunt în conflict cu clientul pe care îl apără ea. Bătaia de la Timişoara nu este prima încercare de intimidare a celor care nu vor să renunţe la proprietăţi în favoarea baştanilor.

CITEŞTE O ANCHETĂ ÎN EXCLUSIVITATE DESPRE CUM A ACAPARAT CLANUL CÂRPACI TIMIŞOARA:
Clanul Cârpaci terorizează oraşul, sub protecţia procurorilor şi susţinut de nume grele din sistemul judiciar

CITEŞTE ŞI:

Timişoara: Un clan ţigănesc a bătut cu sălbăticie şi a ameninţat cu moartea o avocată în centrul oraşului

Timişoara: VIDEO Avocata bătută cu sălbăticie de şase ţigani: „Mi-au strigat încontinuu: Te omor, te omor, te omor”

Timişoara: VIDEO Avocata bătută de clanul ţigănesc îi înţelege pe studenţii care l-au tranşat pe rromul de la Medicină

Timişoara: Clanul Cârpaci terorizează oraşul, sub protecţia procurorilor şi susţinut de nume grele din sistemul judiciar

Scandalul a izbucnit luni seara în jurul orei 22.00 pe strada Tudor Vladimirescu din Timişoara, în zona centrală a oraşului. Fostul profesor universitar, Viorel Negru, implicat în procese în instanţă cu rromii care au vrut să pună mâna pe casa lui, s-a trezit cu gardul dintre casă şi palatul rromilor dărâmat. „În doi timpi şi trei mişcări au dărâmat gardul.

Am chemat imediat avocata”, a spus bătrânul Viorel Negru. Ajunsă la casa clientului său, avocata a discutat cu fostul profesor despre cele întâmplate şi a vrut să plece. A traversat strada, moment în care şase persoane s-au năpustit asupra ei. „M-au pândit până au oprit maşinile la semafor, apoi au venit spre mine trei bărbaţi şi trei femei.

Ei m-au lovit cu pumnii, iar ele cu tocul pantofilor până m-au umplut de sânge”, a spus avocatul Carmen Obârşanu. Aceasta a fost transportată de soţ la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Rromii chemaţi la poliţie cu „mascaţii”

Carmen Obârşanu a depus ieri o plângere penală împotriva atacatorilor, care au fost însă de negăsit. Poliţiştii de la Secţia 3 au fost să-i cheme pe rromi la poliţie pentru declaraţii însoţiţi de mascaţi.

„Nu au fost găsiţi, dar am înţeles că au luat legătura cu şeful secţiei şi se vor prezenta împreună cu avocatul pentru declaraţii”, a spus şeful Poliţiei Timiş, Săndel Palade. Acesta a mai spus că plângerea a fost înregistrat la Parchet, iar cazul va fi preluat de procurori.

Bătaia avocatei şi crima de la Medicină 

Bătută chiar în centrul oraşului, Carmen Obârşanu spune că acum înţelege şi cum s-a ajuns la comiterea crimei de la Medicină. „În situaţia în care m-au adus pe mine înseamnă că fata aceea a fost agresată de Cârpaci Trifu (n.r. Trifu Schroth după numele nou).

Îmi dau seama că este posibil ca studenta de la Medicina să fi fost agresată de Cârpaci Trifu şi de la aceea a pornit acel scandal. Când o auzeam pe Cârpaci Ileana stigând „te omor, te omor, te omor”, iar ceilalţi ţigani râdeau îmi dau seama că aşa a fost şi cu studenta de la Medicină. Acum parcă îmi explic totul”, a spus avocata.

 Precedente periculoase

Rromii imobiliari din zona centrală a Timişoarei nu s-au împiedicat de nimeni în dorinţa de a pune mâna pe clădiri valoroase de sute de mii de euro. În ultimii ani zeci de pensionari s-au plâns Poliţiei Timiş că sunt efectiv terorizaţi în propriile case pentru a vinde imobilele, la preţuri modice, către clanurile de romi. „Poliţia a deschis mai multe dosare penale, investigate în special prin Secţia 1, dar Parchetul Judecătoriei a decis în fiecare caz să dea neînceperea urmăririi”, a informat o sursă din conducerea Poliţiei Timiş. „Noi nu putem comenta deciziile Parchetului”, a declarat recent şeful poliţiei, comisarul-şef Săndel Palade când a fost întrebat de ce nu se finalizează dosarele clanurilor. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite