Timişoara: Mafia legumelor a inventat programul „rabla pentru pieţe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Mafia legumelor a inventat programul „rabla pentru pieţe”
Timişoara: Mafia legumelor a inventat programul „rabla pentru pieţe”

Samsarii de legume din piaţa Badea Cârţan ocupă parcările cu rable pe post de depozit. Şoferii sunt nevoiţi să parcheze de cele mai multe ori în stradă, unde primesc amendă sau mai rău, le este ridicată maşina.

Bişniţarii de zarzavaturi şi fructe din Piaţa Badea Cârţan au monopolizat parcările din zonă. Producătorii agricoli sunt primii afectaţi. Oameni veniţi cu produse tradiţionale din alte părţi ale judeţului nu pot parca maşinile să descarce marfa pentru că rablele folosite pentru depozitare zac pe domeniul public de luni de zile.

image



Nesimţirea merge atât de departe încât încuietorile maşinii sunt legate cu lanţ şi lacăt în timp ce rabla pe pană este plină de lăzi. „Nu se poate aşa ceva. Oamenii trebuie să parcheze în stradă până îşi rezolvă o problemă şi atunci le ridică maşina”, a spus un timişorean iritat de situaţie. Pieţarii cu rablele pe pană iau atitudine când le sunt fotografiate „depozitele” pe roţi. „De ce îmi faceţi poză? M-aţi întrebat? Am parcat aici să descarc marfa”, s-a revoltat o doamnă al cărei microbuz era, evident, pe pană.

image
image



Autorităţile, umilite de samsari

Administrarea Domniului Public (ADP) Timişoara, în subordinea căreia se găsesc parcările din zona pieţei, nu are în momentul de faţă o soluţie pentru a-i veni de hac programului „rabla pentru pieţe”. „Este o obrăznicie fără margini acolo. Am încercat mai multe variante, dar fără niciun fel de succes. Maşinile sunt parcate legal. Le putem ridica doar pentru că sunt abandonate, iar pentru asta ne ia şase luni să ridicăm o maşină”, a spus şeful ADP, Liviu Barbu.

image
image
image



În aceeaşi situaţie se află şi Poliţia Comunitară care dă amenzi fără a putea rezolva mare lucru. Noul regulament Telpark, care este discutat astăzi în şedinţa de Consiliu Local poate rezolva această problemă. ADP propune limitarea timpului de parcare în zona pieţelor la două ore, iar după depăşirea acestui timp maşina să poată fi ridicată fără nicio somaţie.

image

Drumul s-a transformat în parcare din cauza rablelor care ocupă spaţiul public, într-una din cele mai aglomerate pieţe:

image


„Este o obrăznicie fără margini acolo. Nu avem momentan nicio soluţie”
, Liviu Barbu, director ADP

Consilierii locali pot pune punct abuzurilor comise de mafia legumelor

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite