Timişoara: O elevă din Lugoj este suspectă de gripă porcină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: O elevă din Lugoj este suspectă de gripă porcină
Timişoara: O elevă din Lugoj este suspectă de gripă porcină

Fata, în clasa a XI-a, elevă la Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu" din Lugoj,  a prezentat simptome după ce a venit de la o întâlnire a liceenilor care a avut loc la Bucureşti.

CITEŞTE ŞI:

Posibil focar de gripă nouă în Lugoj

Primăria dezinfectează toate şcolile din capitala Banatului din cauza gripei porcine

Angajaţii aeroportului care controlează pasagerii sunt mascaţi antigripă

Profesoara care a îmbolnăvit elevii cu gripă porcină, blamată de medici

Profesorii sunt primul filtru împotriva gripei

Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş a primit, în această dimineaţă, o notă informativă de la Comitetul de Gripă al şcolii în care era anunţat că una dintre elevele de la Colegiul Naţional „Iulia Haşdeu” din Lugoj a prezentat simptomele aferente gripei noi.

Simptomele au apărut după ce eleva, Preşedintă a Consiliului Elevilor în liceul la care învaţă, a participat la Şedinţa Parlamentului Elevilor care a avut loc în capitală. Fata s-a întors cu trenul de la Bucureşti şi, la cuşetă, a călătorit în compania unei persoane care tocmai s-a întors din Spania şi care prezenta simptome.

Conform reprezentanţilor ISJ Timiş, Alina Sângiorzan, de 17 ani, a fost izolată la domiciliu şi, astăzi, fata se va prezenta la spital pentru recoltarea de probe.

 Cazul fetei a fost confirmat de coducerea colegiului. "Am suplimentat procedurile obişnuite şi am solicitat medicului şcolar să facă un triaj de specialitate", a spus Camelia Puţinelu, directorul Colegiului Naţional „Iulia Haşdeu” .

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite