Lucrările de modernizare a Parcului Rozelor se află pe final

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Rozelor, amenajat pentru prima dată în anul 1891, va fi complet renovat
Parcul Rozelor, amenajat pentru prima dată în anul 1891, va fi complet renovat

Parcul Rozelor, unul din simbolurile Timişoarei, îşi va schimba faţa în totalitate în urma unei investiţii de 1,3 milioane de euro, din fonduri europene

Lucrările de modernizare s-au efectuat în proporţie 80%, rămânând doar lucrările de placare cu piatră şi pavarea aleilor, finisările la grupul sanitar, montarea a furtunelor de picurare la sistemul de irigare şi gazonarea. Trandafirii din colecţie sunt plantaţi şi protejaţi împotriva temperaturilor scăzute. În această perioadă lucrările de modernizare au fost sistate din cauza ninsorilor şi a temperaturilor foarte scăzute.

Peste 9.000 de fire de trandafiri, 500 de arbori şi arbuşti, aproximativ un hectar de suprafaţă gazonată, alei cu pietre naturale, 11 pergole, 12 vase de ceramică de tip roman, 77 de bănci de odihnă, 35 de coşuri de gunoi, sunt doar o mică parte din planul de cosmetizare a Parcului Rozelor.

De asemenea, în urma lucrărilor se va realiza un sistem modern de irigare, precum şi a unei staţii de pompare. Se va reface iluminatul public urmând să fie montate 68 de stâlpi cu becuri fotovoltaice. Gardurile care împrejmuiesc parcul vor fi înlocuite, toată suprafaţa pietonală va fi înlocuită şi se vor monta grupuri sanitare.

Istiorie în Parcul Rozelor


Parcul Rozelor are aproximativ 2,5 hectare şi a fost amenajat în anul 1891, la iniţiativa unuia din cei mai mari cultivatori de trandafiri din Europa, Wilhelm Muhle, care şi-a expus florile pe timpul unei expoziţii vizitate şi de împăratul Franz Josef. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, Rozariumul a fost distrus şi a fost refăcut în perioada 1953-1965, când s-a ajuns la peste 1.200 de varietăţi de trandafiri. Astăzi pe suprafaţa de un hectar abia mai există 600 de specii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite