Timişoara: Lubeniţele vândute „la stradă” au fost stricate de recesiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Lubeniţele vândute „la stradă” au fost stricate de recesiune
Timişoara: Lubeniţele vândute „la stradă” au fost stricate de recesiune

Comercianţii bănăţeni se plâng că simt criza mai rău decât afaceriştii care au pierdut milioane de euro Vânzătorii de la marginea drumului spun că trebuie să scadă preţurile din cauza bişniţarilor şi a mărfii ieftine din Occident. Agricultorii timişeni, care au sperat să dea lovitura anul acesta cu lubeniţele comercializate la marginea drumului, spun că au mai puţini clienţi decât anul trecut şi au fost nevoiţi să las

„Anul trecut dădeam cu 2,5 lei kilogramul, acum vând cu doi lei. Uneori mă întreb dacă mai merită”, a spus Ion Covaci, un bărbat care vinde de 12 ani pepeni şi lubeniţă pe DN6, pe şoseaua care leagă Timişoara de Vama Cenad.
Comercianţii spun că şoferii cu maşini scumpe cumpără lubeniţe mici, în timp ce conducătorii auto cu maşini second hand sunt mai darnici. Vânzătorii speră acum măcar să îşi scoată banii investiţi în tarabele de la marginea şoselei. Ei spun că nu au loc în pieţele timişorene de bişniţari, deşi au terenuri cu zeci de hectare de lubeniţă şi, mai ales, pepene în zona Lovrin-Gottlob-Periam. „Ei aduc din Occident peste 70 la sută din marfa care se vinde în tot judeţul. O cumpără cu 0,8 lei şi o vând cu doi. Ei fac bani fără să muncească deloc. Şi ne omoară afacerile”, a explicat Ana Cărmăzan, o altă vânzătoare din Lovrin.

Aromă de seră
Crescătorii din zonă spun că marfa din supermarketuri şi pieţe este crescută în sere şi nu are aroma specifică mărfii pe care o recoltează ei de pe câmp.
„Avem lubeniţă cu gust. Dar nu avem loc de bişniţarii care cumpără din Occident. Şi au doar lubeniţă sintetică. Marfa lor se coace în tiruri”, a mai spus Ion Covaci, care are două hectare cu lubeniţe şi pepeni în localitatea Lovrin. Comercianţii spun că ar dori să investească bani în sere, dar nu câştigă suficient, iar marfa lor este considerată prea scumpă de magazinele din Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite