Timişoara: Loteria concediilor: destinaţii-surpriză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Loteria concediilor: destinaţii-surpriză
Timişoara: Loteria concediilor: destinaţii-surpriză

Compromisul pe care trebuie să îl accepte turiştii este cazarea într-un hotel ales aleatoriu de operatorul de turism.

Bănăţenii încep să se obişnuiască, treptat, cu ofertele de vacanţă prin care plătesc pentru o săptămână de cinci stele, fără a şti însă în ce hotel vor fi cazaţi. Primele oferte speciale lansate în iulie vizau sejururi în care nici măcar staţiunea nu era cunoscută de turişti din start. În august, bănăţenii cunosc doar lista celor patru hoteluri care i-ar putea găzdui pe timpul concediului.

Liste de opţiuni

Agenţiile de turism au lansat pentru vara 2009 oferte care îi pot aduce pe turişti în sejururi-surpriză, în regim all-inclusive sau ultra all-inclusive. Cei care îşi iau inima în dinţi şi optează pentru un sejur a cărui destinaţie nu este cunoscută la plecarea din Timişoara au asigurată cazarea în hoteluri de cinci stele, cu toată consumaţia inclusă.
„Preţurile sunt cu 50 la sută mai mici decât în cazul ofertelor clasice”, a spus Cristina Bulzan, agent de turism Aurora Tour. „Timişorenii nu au întotdeauna răbdare să citească în detaliu despre ce este vorba, dar, când se lămuresc, devin interesaţi”, a adăugat aceasta. Turiştii îşi aleg în Timişoara o variantă de sejur pe litoralul turcesc, iar la sosirea pe aeroport află la ce hotel au prins loc.

„Rezervarea se face pe cameră dublă, dar agenţii încearcă să plaseze în acelaşi hotel şi grupurile mai mari”, a spus Vitalie Ftomovici, agent Tez Tour. „Există totuşi riscul ca mai multe familii, care fac rezervarea împreună, să fie plasate în hoteluri diferite”, a adăugat acesta.

Tarife pentru o săptămână de vacanţă


Tip hotel                             Preţ / persoană

Hotel de 3 sau 4 stele    250 euro/persoană
Hotel de 5 stele               331 euro/persoană
Hotel de 5 stele               415 euro/persoană
Hotel de 5 stele               457 euro/persoană
Hotel de 5 stele               580 euro/persoană

Preţurile cuprind cazarea în regim ultra all-inclusive, bilet de drum dus-întors Timişoara-Antalya, transferul de la aeroport la hotel.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite