Revoluţionarul Lorin Fortuna aşteaptă să-i apară dosarul de la CNSAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul om care a vorbit în balconul Operei, pe 20 decembrie 1989, spune că se aşteaptă să iasă la iveală un dosar. Lorin Fortuna a avut mereu un discurs acuzator la adresa revoluţionarilor care au obţinut certificate pe nedrept.

De-a lungul anilor, Lorin Fortuna, liderul asociaţiei de revoluţionari „Victoria”, fondatorul Frontului Democrat Român, format în clădirea Operei din Timişoara, pe 20 decembrie 1989, a arătat cu degetul spre revoluţionarii care au obţinut certificate pe nedrept şi i-a acuzat pe unii lideri de asociaţii că au avut legătiri cu Securitatea, însă acum sunt eroi. „Tudorin Burlacu a fost omul lui Radu Tinu. El oferea informaţii din balcon fostului adjunct al Securităţii. A recunoscut asta Tinu. În balconul Operei au fost mulţi informatori. Am avut noroc că nu s-a găsit harta cu subsolul clădirii, pentru că se pregătea asaltul şi se dorea arestarea şi judecarea noastră. Când au găsit harta era deja târziu, Ceauşescu fugise”, a declarat Fortuna. Totuşi, din acuzator, Fortuna e pe cale să devină acuzat. Acesta susţine că se doreşte discreditarea lui, astfel că în scurt timp va ieşi la iveală dosarul de la CNSAS.

„Nu am angajamente”
„Am informaţii că se pregăteşte dosarul meu de la CNSAS. Nu ştiu ce conţine. Dar dacă acesta există, este o făcătură. Eu nu am colaborat cu Securitatea. Nu am semnat niciun fel de angajament cu ei. Aştept să văd şi eu ce poate să fie”, a declarat Lorin Fortuna.

Liderul Asociaţiei Victoria poartă zilele acestea o luptă cu preşedintele Traian Băsescu, căruia i-a şi scris o scrisoare prin care îl acuză, printre altele, de genocid împotriva poporului român. Pentru a se face auzit, Fortuna a închiriat spaţiile pentru publicitate ale primăriei, din Piaţa Libertăţii. A plătit 50 de lei pentru trei zile, pentru a le arăta timişorenilor scrisoarea în mărimea unui poster, care a ajuns şi la Băsescu.

A fost luat în vizor de securişti
Fortuna susţine că înainte de Revoluţie, când era şef la Centrul de Calcul, i s-au făcut oferte de colaborare, dar că el le-a refuzat. „A venit la mine unul de la Securitate, mi-a propus să colaborez. Aveau nevoie de cineva care să le ofere informaţii de la Centrul de Calcul, unde eram inginer. I-am spus că dacă o să văd ceva îmi voi atenţiona şeful, care la rândul lui îi va sesiza pe ei”, a mai spus Fortuna.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite