Logan - cel mai bun câine din România GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marele câștigător al expoziției chinologice de la Timișoara, la care au participat aproape 1.500 de câini din 22 de țări, este Logan, un câine din rasa Akita American

Cei mai frumoşi câini din România, dar şi din alte 22 de ţări, inclusiv din Mexic, au concurat la Timişoara pentru obţinerea titlurilor de campion de club, CACIB, cel mai bun exemplar al rasei şi cel de campion al României.

Timp de două zile, la Pădurea Verde din Timișoara au defilat aproape 1.500 de câini, în nouă ringuri. Arbitrajul este asigurat de nouă arbitri provenind din România, Italia, Portugalia, Finlanda, Austria, Israel şi Turcia.

“Best in show”  - adică cel mai bun câine din România a fost desemnat Logan, un câine din rasa Akita American, de trei ani și jumătate, care s-a născut în Spania.

GALERIE FOTO



Logan este proprietatea unui cetățean italian, care a adus câinele în România în urmă cu șase luni, pentru montă.

Logan este campion mondial și european. Anul trecut, a participat la Campionatul Mondial la Paris, unde au fost peste 20.000 de câini. Și a câștigat. De șase luni se află la București. A fost adus pentru montă și pentru a participa la expoziții”, a declarat Augustin Ionescu, crescător și arbitru din București.

În opinia acestuia, în România există la această oră în jur de 40 de exemplare de Akita American, majoritatea în zona capitalei. “Un pui de Akita costă între 1.000-1.200 de euro. Nu sunt pretențioși la mâncare și sunt ușor de intreținut”, a mai spus Ionescu.

În expoziţia de la Timișoara a fost prezentată şi cea de a patra rasă românească, aflată în curs de omologare, Ciobănescul Corb. Oamenii vor avea ocazia să descopere şi această superbă rasă autohtonă, după Ciobănesc Românesc-Carpatin, Ciobănesc Mioritic și Ciobănesc de Bucovina.

Printre rasele prezente la expo au fost Cane Corso, Scottish Terrier, Bull Terrier mini, Yorkshire Terrier, Coton de Culear, Chinese Crested, Maltese, Tibetan Spaniel, Chihuahua, Boston Terrier sau American Bull Terrier.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite