Locurile în care „se coc” parcările subterane şi condiţiile proiectului de 30 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia care negociază construirea noilor zone de staţionare s-a întâlnit astăzi.Consilierii au discutat condiţiile de asociere dintre Administrarea Domeniului Public şi firmele care vor să contruiască parcări în centrul Timişoarei.

Astăzi a fost făcut un nou pas în proiectul de construire a parcărilor subterane ce urmează a fi construite sub Parcul Botanic, la Punctele Cardinale şi sub Parcul Civic, în spatele Hotelului Continental.


Parcul  Botanic


Parcul Civic


Comisia de negociere împuternicită de Consiliul Local s-a întâlnit pentru a stabili poziţia Timişoarei în acest proiect. În primul rând consilierii au decis ca pe lângă firma americană să ofere posibilitatea şi altor firme să vină cu oferte. În acelaşi timp, aleşii au stabilit că se va face o evaluare prin care se va stabili valoarea terenurilor şi, implicit, contribuţia primăriei în afacere. „La o primă evaluare, este vorba de 10 milioane de euro”, a spus consilierul Radu Ţoancă, membru în comisia de negociere. Firmele care sunt interesate să construiască parcări subterane pot studia în perioada următoare caietul de sarcini şi se pot înscrie până în 15 martie.

Lucrări de tip „cârtiţă”



Aleşii locali au stabilit astăzi şi condiţie de asociere cu firma care va fi aleasă într-un final să sape sub centrul Timişoarei. „În primul rând nu se va afecta zona verde. Acolo unde totuşi se afectează din motive obiective, investitorii trebuie să readucă parcurile la starea iniţială”, a mai spus Radu Ţoancă. De asemenea, comisia de negociere a stabilit ca odată cu terenurile pentru parcări să fie concesionate şi străzile pe o rază de 200 de metri. Aici preţul parcării va fi mai ridicat. O altă condiţie impusă de consilierii locali a fost ca pe timpul lucrărilor, traficul din zona centrală să nu fie afectat. „Din câte am înţeles se folosesc utilaje foarte scumpe de tip minier care nu afectează partea de la suprafaţă. Se lucrează efectiv în subteran”, a mai spus Ţoancă. Firma care va fi desemnată să construiască parcările trebuie să termine măcar una dintre ele până anul viitor.

image
Timişoara: Parcul Civic
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite