Loc de joacă şi spaţiu verde de 150.000 de lei în Calea Girocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de modernizare la scuarul Arcidava din Calea Girocului au fost finalizate astăzi. Ultima dată, parcul a fost modernizat în urmă cu 30 de ani, când oamenii din zonă au pus bani mână de la mână.

Spaţiul verde al Timişoarei s-a îmbogăţit de astăzi cu încă 2.400 de metri pătraţi. Municipalitatea a finalizat lucrările la scuarul Arcidava, unde s-au modernizat aleile, s-a refăcut spaţiul verde şi s-a montat mobilier nou. Lucrările au costat aproximativ 150.000 de lei, iar principala  problemă a locuitorilor din zonă este menţinerea curăţeniei. „Vin tot felul de tineri din ăştia care rup tot. Mie mi-au spart şi rulourile. Avem probleme mari cu ei”, a spus unul din localnici. „Îmi place parcul şi o să vin să mă joc aici”, a spus Edi Bite, un băieţel de cinci ani din zonă.



Acer rubrum, robinia pseudacacia şi pinus sivlestri


Odată cu lucrările de la scuarul Arcidava s-au plantat şi 280 de plante „din specii valoroase”, după cum arată reprezentanţii primăriei. „S-au plantat specii ca arţarul cu frunză roşie (Acer rubrum, Acer palmatum atropurpureum), salcâm cu floare roşie (Robinia pseudacacia var. Hispida Rosea), ploaie de aur (Forsithya sp.), hortensia, pin (Pinus silvestri, Pinus mugo), tuia, iasomia de gradină (Philadelphus coronarius). Pentru menţinerea gazonului a fost instalat un sistem de irigare prin aspersiune”, arată reprezentanţii Direcţiei de Mediu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite