Starea jurnalistului de război timişorean Mile Cărpenişan este în continuare critică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jurnalistul de război Mile Cărpenişan este încă internat la Spitalul Judeţean din Timişoara. Potrivit unor apropiaţi, jurnalistul este în continuare în stare critică. Vestea situaţiei dramatice în care se află ziaristul timişorean a determinat mii de oameni să citească informaţii despre acesta. Mulţi au transmis mesaje de susţinere pentru cunoscutul ziarist timişorean.

Ştirea privind starea de sănătate a lui Mile Cărpenişan a provocat un val de susţinere din partea cititorilor. Pe site-urile Click şi Adevărul, peste 12.000 de cititori au căutat detalii despre starea jurnalistului timişorean. Mulţi dintre ei i-au transmis mesaje de încurajare şi de susţinere. „Dumnezeu să-l ajute”, a postat Mariana pe timisoara.adevarul.ro.

Mesajele de susţinere

„Dumnezeu să te ocrotească Mile şi să te însănătoşeşti grabnic”
, a transmis alt cititor. În urmă cu mai puţin de trei săptămâni, Mile Cărpenişan a organizat, la Timişoara, o licitaţie caritabilă pentru salvarea unui tânăr diagnosticat cu leucemie. Jurnalistul şi-a vândut atunci casca pe care a purtat-o în toate misiunile jurnalistice în teatrele de război. „Casca e din nou langa Mile, proprietarul a trimis-o ca sa-l vegheze şi să-l apere. Donaţi sânge pentru Mile, are mare nevoie”, a postat şi Marieta pe timisoara.adevarul.ro.

Listă pentru donatori

În acelaşi timp colegii din blogosferă, unde Mile era foarte activ şi urmărit în ultima perioadă i s-au alăturat şi s-a deschis chiar o listă pentru donatori de sânge, care este disponibilă aici. Până acum s-au înscris 30 de persoane din Timişoara, Bucureşti, Hunedoara şi Arad, care mâine vor merge să doneze sânge pentru jurnalistul timişorean. Pe listă poate să se înscrie oricine, din orice oraş, cu condiţia să specifice că donaţia este făcută pentru Mile Cărpenişan. „După ce aţi donat din orice alt oraş specificaţi că e pentru Mile Cărpenişan, internat la Spitalul Judeţean Timişoara, după care cereţi hârtia oficială care confirmă asta şi o trimiteţi PRIN FAX la 0256.482.520”, arată unul din blogurile care scriu despre starea lui Mile.



Alături de el, 24 de ore din 24


Aceeaşi sursă a mai precizat că, Gabriela Mirică,  producător al lui Mile de la Antena 1 şi prietenă foarte bună a jurnalistului, este la Spitalul Judeţean Timişoara (foto sus), împreună cu Ramona Cărpenişan. „De la ea am aflat că <stabilizat> este un cuvânt mare, în situaţia actuală. Mai pe româneşte: doctorul le-a spus, într-un limbaj pentru pacienţi, că Mile a intrat într-o zonă <de platou>, şi că starea lui s-a mai îmbunătăţit <cu două degete> şi că, uşor-uşor, înaintează pe un drum bun. Sper că e vorba de două degete de-ale lui Mile Cărpenişan”, arată blogul citat.

image

Nu este transportabil

Fostul reporter de război al Antenei 1, Mile Cărpenişan, a fost internat în urma unei septicemii. Jurnalistul a fost internat la Spitalul Judeţean din Timişoara în urmă cu câteva zile. Starea lui s-a înrăutăţit şi, vineri, a intrat în comă, în urma unui şoc septic şi a unui blocaj renal. Rudele au cerut medicilor să păstreze discreţia în privinţa bolii care a provocat starea critică. Singura informaţie confirmată este aceea că momentan starea lui Mile nu permite nici măcar mutarea acestuia dintr-un pat de spital în altul, motiv pentru care nu se poate face un transfer către un spital din Ungaria sau altă ţară unde serviciile medicale sunt mult mai performante.


Blogul lui Mile Cărpenişan

Dedicat  cauzelor umanitare

Mile Cărpenişan a fost foarte activ în ultima perioadă pe blogul personal, unde a continuat să se exprime constant. În acelaşi timp s-a implicat în cauze umanitare pentru tineri aflaţi în situaţii extrem de dificile. "Toţi au sărit să mă ajute. De multă vreme nu mi s-a mai întâmplat aşa ceva. Am reuşit să vorbesc cu oameni cu care nu am mai vorbit niciodată şi pe care nu i-am vazut niciodată. Oameni care mă ştiau de la televizor şi care au fost deschişi în ceea ce le propuneam", spune jurnalistul în cel mai recent text postat pe blog, la finele lunii trecute (foto sus). "Sper să te faci bine. Să iţi revii! Sper ca oamenii cărora ai cerut ajutor să te ajute şi pe tine acum. Dumnezeu să te ajute Mile!", a spus Claudia, care a postat un mesaj de susţinere în 19 martie, după ce ştirea internării jurnalistului în stare gravă a fost făcută publică.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite