Timişoara: Va fi gata stadionul pentru Ligă? (SONDAJ)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În trei săptămâni, „Poli” debutează în preliminariile Ligii Campionilor. Autorităţile locale trebuie să aducă arena „Dan Păltinişanu” la standarde europene până atunci. Lucrările încep oficial luni, când vor mai fi exact 22 de zile până la data primului meci din preliminarii.

Consiliul Judeţean Timiş, proprietarul stadionului, a aprobat la începutul acestei săptămâni investiţia de 1,5 milioane de lei pentru „Dan Păltinişanu”. După inspecţia preliminară a lui Viorel Duru, directorul din FRF care se ocupă cu licenţierea stadioanelor, s-a întocmit o listă cu lucrările care trebuie efectuate pentru ca arena bănăţeană să îndeplinească minimele condiţii pentru Liga Campionilor.

Respectiva listă conţine nu mai puţin de 24 de puncte, care vor trebui realizate în mai puţin de trei săptămâni. Colac peste pupăză, acum câteva zile, o şoferiţă neatentă a intrat cu maşina prin poarta de acces spre tribuna oficială, lucru care a nu a făcut decât să sporească volumul de muncă pentru autorităţile locale.

Lucrări majore

Cele mai „lejere” modificări se referă la „igienizarea tuturor facilităţilor stadionului”, „marcarea zonei pentru staţionarea carelor TV în parcarea din faţa tribunei oficiale” sau „asigurarea numărului necesar de toalete prin închirierea de toalete ecologice”. Sunt însă, şi lucrări majore sau consumatoare de timp.

Masa presei va fi refăcută de la zero, la Tribuna a II-a, în locul acesteia, sub tribuna oficială, urmând să fie amenajate locuri VIP. Înafară de porţile modernizate deja, se vor monta încă opt turnicheţi, iar la tribuna oficială este nevoie de minim 750 de locuri VIP acoperite, ceea ce înseamnă construirea unei copertine adiţionale. În plus, o „muncă de chinez bătrân” va fi „inscripţionarea corespunzătoare a rândurilor şi locurilor”.

Misiune imposibilă

În mod oficial, lucrările încep luni, ceea ce înseamnă că acestea trebuie încheiate în aproximativ 15 zile, pentru că, cu cel puţin o săptămână înainte de primul meci pe teren propriu din preiminariile Ligii Campionilor, o comisie a UEFA va inspecta arena bănăţeană. O eventuală întârziere ar însemna ca „Poli”, care joacă în chirie pe acest stadion, să joace altundeva.

Dacă se vrea, se poate, însă e foarte greu. Vom lucra zi şi noapte, pentru că nu ne permitem să nu jucăm la Timişoara meciurile de Liga Campionilor. Marţi s-au alocat fondurile de la Consiliul Judeţean, acum se fac proiectele, iar de luni începem lucrul în forţă”, a declarat Romeo Malac, administratorul stadionului „Dan Păltinişanu”, care crede că totul va fi gata în jurul datei de 25 iulie.

Oficialii de la „Poli” sunt circumspecţi în privinţa realizării lucrărilor în timp util. „Am văzut că s-au aprobat fondurile, sper doar că modificările vor fi operate la timp. Mi-e teamă că stadionul nu va fi gata la timp, sper să mă înşel şi să fie totul bine”, a declarat Gheorghe Chivorchian, directorul executiv al clubului.

„Osti” este foarte optimist

Constantin Ostaficiuc plusează la termenul dat de administratorul arenei şi este de părere că lucrările pot fi terminate mai repede. „Avem un plan bine pus la punct. S-au făcut proiecte, s-au stabilit echipele, fiecare ştie ce va lucra şi cât timp are la dispoziţie. Va fi o provocare, însă noi vrem să terminăm lucrările până pe 20 iulie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, instituţie care este proprietarul stadionului.

Credeţi că lucrările de îmbunătăţire a stadionului "Dan Păltinişanu" vor fi terminate în timp util? Vă puteţi exprima opinia în sondajul alăturat şi în secţiunea de comentarii!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite