A luat fiinţă Liga Palestiniană din Timişoara: capitala Banatului se va înfrăţi cu localitatea Jenin VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ahmad Bader Aqel, ambasadorul Palestinei la Bucureşti
Ahmad Bader Aqel, ambasadorul Palestinei la Bucureşti

Palestinienii din Timişoara, care sunt în numără peste 500 de persoane, au de ieri organizaţia lor. La lansarea Ligii Palestinienilor a participat şi Ahmad Bader Aqel, ambasadroul Palestinei în România.

Pe lângă Liga Româno-Arabă şi Liga Siria Liberă, în Timişoara a mai apărut o organizaţie de musulmani. Este vorba de Liga Palestiniană, la al cărui botez a participat şi Ahmad Bader Aqel, ambasadroul Palestinei în România.

Excelenţa Sa a revenit la Timişoara, unde s-a întâlnit cu primarul, prefectul şi preşedintele Consiliul Judeţean, cu oamenii de afaceri din bazarul de pe strada Brâncoveanu – numită şi „Fâşia Gaza”. Seara a luat parte la înfiinţarea Ligii Palestinienilor, care va reprezenta interesele celor peste 500 de palestinieni care trăiesc în Timişoara.

„Timişoara este al patrulea oraş din România unde există Liga Pelastiniană, după Bucureşti, Cluj şi Iaşi. Rolul palestinienilor este de a participa la viaţa oraşului. În Timişoara trăiesc multe minorităţi în bună înţelegere şi pace, se înţeleg bine între ei. Mă bucur că şi arabii pot participa la această armonie a Timişoarei”, a declarat Ahmad Aqel.

Una din veştile oferite de Ahmad Aqel, după întâlnirea cu oficialităţile locale, este dorinţa de înfrăţire a Timişoarei cu oraşul palestinian Jenin.
 
„Jenin seamănă cu Timişoara, este la fel ca mărime. Plus că acolo trăiesc şi mulţi români. Sunt aproximativ 150 de familii mixte şi 600 de foşti studenţi în România”, a declarat ambasadorul Palestinei.



Imagini din oraşul Jenin


Mai există două oraşe din România înfrăţite cu localităţi din Palestina: Cluj cu Bethleem şi Iaşi cu Ierihon.

Aqel susţine că musulmanii din Timişoara nu au niciun motiv să se plângă, toate doleanţele lor fiind rezolvate de autorităţi. Există o şcoală arabă, o moschee, iar anul acesta au primit spaţiu pentru cimitirul islamic.

„Am discutat şi despre sprijinul pe care trebuie să-l acordăm imigranţilor şi refugiaţilor din Siria. Voi avea o întâlnire pe această temă şi cu ministrul Internelor. Acesta va avea o vizită, pe 11 octombrie, într-o tabără de refugiaţi din Iordania
”, a mai spus Ahmad Aqel.

Citiţi şi:

Ahmad Bader Aqel, ambasadorul statului Palestina în România: „Românii ne-au întors spatele după 1990“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite