UPDATE Lideul de sindicat al poliţiştilor din Timiş confirmă că agenţii care „au îndrăznit” să îl oprească pe prefect au fost sancţionaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prefectul de Timiş, Mircea Băcală
Prefectul de Timiş, Mircea Băcală

Scandalul iscat după ce maşina Prefecturii Timiş, în care se afla prefectul Mircea Băcală şi deputatul Alin Popoviciu, a fost oprită în trafic, este departe de a fi încheiat. Liderul de sindicat al poliţiştilor timişoreni, Dorinel Malcoci, confirmă că poliţiştii au avut de suferit după „escapadă”.

UPDATE: Reprezentanţii Poliţiei Timiş susţin că în urma incidentului  în care a fost implicat prefectul de Timiş şi deputatul Alin Popoviciu niciun poliţist nu a fost sancţionat. „Nici unul dintre poliţiştii din echipaj nu au fost cercetaţi prealabil motiv pentru care nici nu au fost sancţionaţi sau mutaţi de la locurile de muncă, aceştia desfăşurându-şi în continuare activitatea în cadrul aceleaşi structuri”, se arată în comunicatul IPJ Timiş.

Doi poliţişti de la Biroul Poliţiei Rutiere care au în responsabilitate zona Lugoj au declanşat un scandal de proporţii pentru că au „îndrăznit” să oprească maşina prefecturii, autoturism în care se afla prefectul şi naşul său, Alin Popoviciu. Cei doi oficiali au spus că maşina se afla în coloana oficială a ministrului Transporturilor. Pe de altă parte, maşina coloana nu avea pornite semnalele acustice şi luminoase.

Cert este însă că poliţiştii care au avut curajul să îi oprească în trafic pe Mircea Băcală şi pe Alin Popoviciu au acum de suferit. „Poliţiştii fac parte din Biroul Poliţiei Rutiere Timişoara. Lucrând în zona Lugojului şi locuind în Lugoj, nu erau nevoiţi să facă naveta la Timişoara. Acum, ca o coincidenţă, au fost chemaţi la Timişoara”, a declarat Dorinel Malcoci. Potrivit acestuia, „vătafii” opriţi în trafic au fost foarte supăraţi pe poliţistul mai tânăr, care se află la baza acţiunii. Poliţistul a refuzat să facă orice fel de comentariu, susţinând că „şi aşa cazul a luat o amploare foarte mare”. Prefectul a susţinut că nu a cerut ca poliţiştii să fie sancţionaţi, spunând doar că i-a spus şefului Poliţiei ce s-a întâmplat. Pe de altă parte, oficialii Poliţiei Timiş nu recunosc că agenţii au fost sancţionaţi. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş a spus, însă, că aparatul radar a înregistrat totul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite