Liderul romilor, Rudolf Stancu, a fost dus în lanţuri până la procesul său din Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rudolf Stancu legat cu lanţuri în sediul Primăriei Timişoara
Rudolf Stancu legat cu lanţuri în sediul Primăriei Timişoara

Ofiţeri ai poliţiei germane au venit special din Occident în Timişoara şi l-au preluat pe Rudolf Stancu din arestul Poliţiei Timiş. Ei l-au urcat într-un avion şi l-au transportat în Germania, unde urmează să fie judecat pentru că a luat cu acte false un împrumut de la o bancă şi nu a mai restituit banii.

Şeful romilor din Timiş, Rudolf Stancu (53 de ani), a fost săltat pentru că a fraudat cu 14.000 de euro bancă din Wiesbaden (Germania). Baştanul, care a stat la masă cu şeful Poliţiei şi prefectul de Timiş, a fost reţinut marti seara în baza unui mandat european de arestare şi urmează să fie extrădat vineri în Germania.

Stancu a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol din 24 noiembrie, în baza unui mandat de arestare a judecătorilor din Wiesbaden. El este acuzat de fraudă pe teritoriul Germaniei şi riscă să fie condamnat la cinci ani de închisoare. El este acuzat că a ajutat o femeie din România să obţină un credit cu acte false de la Citibank din Duisberg, cel de-al doisprezecelea oraş ca mărime din Germania, cu 500.000 de locuitori. Stancu şi complicele său sunt acuzaţi că au trimis băncii prin e-mail o cerere de credit în noiembrie 2008.

„La solicitarea de obţinere a creditului au anexat o declaraţie de venit falsă a Goetze Rehau Company. Conform documentului, complicele lui Stancu câştiga un salariu lunar 1.400 de euro. În baza documentelor a primit împrumutul de la Citibank în valoare de 14.000 de euro”, se arată în mandatul de urmărire internaţională de la Interpol.

Credit cu acte false

Funcţionarii băncii şi-au dat apoi seama că Stancu şi femeia au depus o declaraţie falsă de venit la dosar, pentru că niciunul dintre ei nu au lucrat la acea firmă. În plus, romii şi-au bătut joc de banca germană, spunând că lucrează la firma respectivă din 1 aprilie 2003.

Cei 14.000 de euro au fost livraţi în contul femeii care a luat împrumutul în urmă cu un an, însă nemţii nu au văzut nicio rată de la cei care au luat creditul.

CITEŞTE CELE MAI INTERESANTE DEZVĂLUIRI DESPRE MAFIA IMOBILIARĂ ŢIGĂNEASCĂ DIN TIMIŞOARA:

VIDEO Fostul prefect de Timiş: "Timişoara devine capitala ţigănească a Europei"

Clanul Cârpaci terorizează oraşul, sub protecţia procurorilor şi susţinut de nume grele din sistemul judiciar

Un clan ţigănesc a bătut cu sălbăticie şi a ameninţat cu moartea o avocată în centrul oraşului

Război în clanul ţigănesc Cârpaci pentru o şpagă de 20.000 de euro la judecător

Romii cercetaţi pentru pentru zeci de fapte penale în Germania au înmuiat inima unei judecătoare

Romii din mafia imobiliară îşi bat joc de judecătorii de sub nasul cărora au fugit


Timişoara: Lista neagră a mafiei imobiliare ţigăneşti: primarul, fostul prefect şi avocaţii


Ţiganul baştan care a scos pistolul la judecătorii din Tribunalul Timiş îşi amână procesul cu un martor plecat în Germania

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite