Liceenii din satele din Timiş au fost relaxaţi la simularea probei de informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din clasele a XII-a au susţinut ieri simularea uneia dintre cele mai noi probe de Bacalaureat, proba de competenţe digitale, o probă obligatorie dar nu şi eliminatorie. Doar jumătate dintre elevii din judeţ au susţinut simularea acestei probe.

Simularea probei de competenţe digitale nu a fost o provocare prea mare pentru liceenii din comunele timişene. Tinerii au intrat relaxaţi şi optimişti în sălile de evaluare, fără să-şi facă prea multe probleme în legătură cu examinarea. Asta pentru că, laboratoarele de informatică nu mai sunt o noutate pentru elevii din mediul rural. „Toate şcolile din judeţ au calculatoare şi elevii lucrează de mult timp pe ele", a spus Marin Popescu, inspector adjunct în cadrul ISJ Timiş.

La Liceul Teoretic din comuna timişeană Peciu Nou există peste 50 de computere, de mai bine de 3 ani, la care învaţă tinerii din satele din zonă. Cei 26 de elevi din singura clasă a XII-a din liceu, cu profil de Ştiinţe ale Naturii aşteptau în faţa calculatoarelor, aproape nerăbdători, să primească subiectele. „Mă descurc destul de bine pe calculator. Probabil că o să fie subiecte de nivel mediu. Noi facem informatică din clasa a V-a, aşa că nu cred că o să fie surprize", a spus Sabina Ani, elevă în clasa a XII-a a Liceului Teoretic Peciu Nou.  Băieţii au fost în largul lor în faţa computerelor şi au mărturisit că sunt chiar entuziasmaţi că li se oferă ocazia să arate cât de bine se descurcă pe calculator. „Chiar cred că este o idee bună această probă pentru că ne pregătim pentru examenul de bacalaureat şi putem arăta că ne pricepem să lucrăm şi în Word şi în Excel. Poate o să ne prindă bine pe viitor", a spus Daniel Vlăişan, elev în clasa a XII-a.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite